دانشنامه و مقالات

محاسبه مقاومت تیرآهن

جدول تحمل بار تیرآهن

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

میزان تحمل بار تیرآهن

محاسبه مقاومت تیرآهن

شاید بهتر باشد بدانید تیرآهن اصفهان به عنوان یکی از با کیفیت ترین انواع تیرآهن در بازار به حساب می آید. این محصول که توسط شرکت ذوب آهن اصفهان تولید و به بازار عرضه می گردد طی چندین سال استفاده و رضایت حداکثری مشتریان به محبوبیت خوبی در بین مصرف کنندگان در سرتاسر ایران دست یافته است. در ادامه نکاتی را به شما خواهیم آموخت تا این محصول را بتوانید از میان انبوهی از محصولات مشابه تشخیص دهید. ضمن آن که شما عزیزان می توانید با مراجعه به لینک قیمت تیرآهن اصفهان از نرخ روز این محصول اطلاع کسب کنید.

شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین قطب های صنعتی تیرآهن های خود را تحت استاندارد IPE تولید می نماید. این مقاطع به گونه ای می باشد که چنانچه از دو سر این محصول به آن نگاه کنید ضخامت بال ها در دو انتها یکسان می باشد. این محصولات مطابق با جدول اشتال دارای وزن های سنگین بوده که به طبع آن از قیمت بالاتری نیز برخوردار است. شاید مهم ترین نکته در شناخت این محصول را بتوان علامت حک شده بر روی آن دانست. این واحد صنعتی اقدام به درج آرم ESCO که مخفف عبارت ESFAHAN STEEL COMPANY بود را به فاصله های دو متری بر روی یک طرف بال تیرآهن کرد.

حک علامت اختصاری تیرآهن اصفهان ضمن ضرورت استاندارد و تضمین کیفیت محصول به درخواست از سوی مشتریان انجام شد. که توسط آن راه شناخت محصول اصل از تقلبی را برای مصرف کننده بسیار راحت کرد. هم اکنون ذوب آهن اصفهان با درج علامت ESCO بر روی تمامی مقاطع نورد 500 و 650 موجب اطمینان خاطر و به طبع آن بهره وری بیشتر خود شده است.

این استاندارد از متداول ترین استاندارد در بازار داخلی می باشد به گونه ای که در اکثر نقشه های مهندسی سازه مهندسین از این تیرآهن استفاده کرده اند. این مقاطع اغلب محصولات تولید شده در کشورهای اروپایی و ایران می باشد. از مشهود ترین مشخصه ها در مورد این محصول ضخامت بال های محصول بوده که در ابتدا و انتهای مقطع برابر و یکنواخت است.

استاندارد ipe

تیرآهن های ساخته شده در کشور های چین و روسیه نیز همگی تحت استاندارد INP تولید می گردد. از مشخصات مشهود در این محصول متغیر بودن ضخامت بال ها می باشد. به این صورت که ضخامت در ابتدای بال ها کم بوده و بعد به صورت تدریجی و با نزدیک شدن به انتهای جان این ضخامت بیشتر خواهد شد. در بازار داخلی ایران مقاطع با استاندارد IPE چنانچه تولید شده توسط کارخانه ذوب آهن اصفهان نباشد اغلب وارداتی از کشورهایی از قبیل لهستان، اسپانیا، کره و آلمان می باشد. تنها نکته بسیار با اهمیت این است که دو کشور چین و روسیه اقدام به تولید هر دو نوع تیرآهن INP و IPE می کنند و بسیار دیده شده عزیزانی که پس از خرید محصول مغایرت میان محصول خریداری شده با نوع استاندارد درج شده بر روی نقشه مهندسی را متوجه می شوند که باعث صرف هزینه های هنگفت خرید حمل و نقل و مرجوع خواهند شد. بنابراین تنها با بررسی خیلی ساده ای که می توانید در هنگام خرید این محصول داشته باشید از صرف این هزینه ها جلوگیری نمائید.

تیرآهن inpمحاسبه باربری تیرآهن

به طور کلی تیرها مقاطع سازه ای می باشند که عموما در سازه به صورت افقی یا شیبدار قرار می گیرند و بارهای قائم بر محور خود را به ستون ها که به عنوان تکیه گاه عمل می کنند انتقال می دهند. تیرآهن بر اثر قرار گیری تحت این بارها در لایه های متفاوت دچار تنش های کششی و فشاری قرار خواهد گرفت. بر همین اساس در تمامی سازه ها ما دارای 5 نوع تیر می باشیم.

انواع تیر در سازه های فولادی

  1. تیر اصلی یا شاه تیر

Girder یا شاه تیر عضو باربر اصلی در سقف بوده که با اتصالات به ستون متصل می شود و بارهای وارده از تیرچه را به ستون منتقل می کند. این تیرها ممکن است به سه صورت زیر در سازه بکار رود.

  • تیرآهن بال پهن
  • نیرآهن معمولی با ورق تقویتی روی بال ها و یا جان
  • تیرآهن معمولی به صورت تکی یا جفت

برای تقویت بال ها کافی ست پروفیل نورد شده را با ورق به شیوه های جوشی یا پیچی و تیرآهن های معمولی را با ورق تقویتی روی بال تقویت نمائید. علاوه بر آن می توانید با برش تیرآهن های IPE با نمره 20 به بالا از وسط جان، تیر و اتصال صفحه و ورق تقویتی روی بال نیز تیرآهن را تقویت نمائید.

 

تقویت بار تیر

  1. تیر فرعی یا تیرچه

Joists ها در گروه تیرهای سبک قرار می گیرند که بار سقف را به تیر اصلی منتقل می کند. این ها جزء اعضای افقی و فرعی متصل به شاه تیر می باشند. این تیرها عموما از نیمرخ های نورد شده و سبک IPE و INP و یا به صورت لانه زنبوری تولید می گردد. چنانچه سقف سازه مرکب یا طاق ضربی باشد باید تیرچه های فرعی را به فواصل 1 تا 1.5 متری در حد فاصل شاه تیرها قرار دهید.

  1. نعل درگاهی

Lintel تیری می باشد که در بالای بازشو های ساختمان از قبیل در و پنجره قرار گیرد. قرار دادن نعل درگاهی به منظور حفظ ایستایی دیوار آجری فوق بوده که قرار است در و پنجره در درون آن قرار گیرد. حداقل میزان اتکای تیر نعل درگاهی در دو تکیه گاه طرفین 20 سانتیمتر بوده که نیاز است بالشتک بتنی در مکان های تکیه گاهی قرار دهید.

  1. تیر لبه ای یا کناری

Spandrel ها در اصل نقش کلاف بندی ساختمان را ایفا می کنند به این نحو که در اطراف ساختمان قرار گرفته و ضمن تحمل بار سقف بار دیوار های پیرامونی را تحمل می کنند.

  1. لاپه

Purlin ها نیز تیرهای سبکی بوده که از نیمرخ های I و Z تهیه می شود. اصل وظیفه این مقاطع جهت حمل بار پوشش های سبک در ساختمان های صنعتی می باشد.

جهت اطلاع از به روزترین قیمت تیرآهن 16 اصفهان روی لینک زیر کلیک کنید:

قیمت تیرآهن ۱۶  اصفهان

جدول تحمل بار تیر  اهن

جدول اشتال تیرآهن

  • سطح بارگیر تیرها

بارهای وارد بر تیر عموما متناسب با مکانی که قرار گرفته و نقشی که در سازه ایفا می کند متفاوت است. ممکن است بار یا به صورت متمرکز، یا گسترده یکنواخت و یا غیر یکنواخت خطی و یا ترکیبی بر تیرها وارد شود. به هر تیرآهن از بار سقف، به میزانی بار در سطح بارگیر آن تیر وارد خواهد شد. چنانچه نسبت طول به عرض دال سقف بزرگتر از 2 باشد دال ایجاد شده را دال یکطرفه نام می دهند. در حالتی غیر از آن به آن دال دو طرفه خواهند گفت. بار وارد بر تیر های اصلی یا شاه تیرها متفاوت بوده و به دال یکطرفه یا دو طرفه بستگی دارد. به این صورت که اگر شاه تیر بار را از دال یک طرفه بگیرد عرض بارگیر وسط به وسط دو دهانه مجاور است . اما در حالتی که شاه تیر بار را از دال دو طرفه دریافت کند میزان بارگیر آن از ترسیم نیمساز  گوشه ها به دست خواهد آمد که در نتیجه آن بار وارد بر شاه تیر به شکل صورت مثلثی یا ذوزنقه خواهد بود. دال هایی از قبیل طاق ضربی و تیرچه بلوک همچنین دال های مرکب و کامپوزیت نیز رفتاری یک طرفه خواهند داشت در صورتیکه دال های بتن مسلح رفتاری دو طرفه خواهند داشت.

میزان تحمل بار تیرآهن

  • تغییر شکل تیر (افتادگی)

تغییر شکل یا افتادگی تیرآهن به تغییر شکل آن به صورت شکم می گویند که بر اثر قرار گیری تحت نیروهای وارد بر آن ایجاد می شود. این تیرها در مواردی دارای رفتار ارتجاعی بوده به این صورت که بار وارد بر آن از میزانی بالاتر نرود و بعد از بار برداری تیر به حالت اولیه خود برگردد.

تحمل تیرآهن

چکیده ای مفید از این مطلب را در تصویر زیر مشاهده نمائید.

محاسبه مقاومت تیرآهن

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت PDF محاسبه مقاومت تیرآهن

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *