پـشـتـیـبانی تلفنی

031-35156

قیمت میلگرد

قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان

ردیفسایزحالتآنالیزمحل تحویلکارخانهواحدقیمت
112شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
214شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
316شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
418شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
520شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
622شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
725شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
828شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
932شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید
1036شاخه اجدارA3کارخانهذوب آهن اصفهانکیلوگرمتماس بگیرید

نمودار قیمت میلگرد در بازار امروز

قیمت روز میلگرد

قیمت روز میلگرد عامل مهمی در برآورد هزینه نهایی یک پروژه ساختمانی می باشد با این حال عواملی وجود دارد که بر نرخ این محصول تاثیرگذار است. در این مطلب پس از مشاهده جداول قیمتی به بررسی و توضیح کاملی در خصوص عوامل تاثیرگذار بر قیمت میلگرد که یکی از تاثیر گذار ترین مصالح در ساختمان است می پردازیم. با ما همراه باشید.

اولین ملات مورد استفاده در ساخت فونداسیون، بتن می باشد. بتن از ترکیب مواد مختلفی مانند سیمان، گونه ای خاکستر آتش فشانی، سرباره کوره ها، مواد مضاف پلیمر، الیاف و... تهیه می شود. این مواد بعد از ترکیب و خشک شدن در فونداسیون ساختمان جوری سفت می شوند که اگر در برابر نیروهای کششی و لرزه ای قرار بگیرد ممکن است ترک خورده و به کل ساختمان آسیب برساند. بیش از نیم قرن است که برای حل این مشکل در ساختمان سازی در قسمت های کار شده با بتن مثل فونداسیون، سقف و ستون ساختمان از میلگرد برای جبران مقاومت کششی آن استفاده می کنند.

قیمت میلگرد امروز

طبقه بندی فولاد میلگرد

میلگرد یا آرماتور به مقاطع توپر گفته می شود که به دو صورت شاخه ای یا کلاف در بازار موجود می باشد. منظور از میلگردهای شاخه ای مقاطعی ست که به صورت تکی و در اندازه های متفاوت خرید و فروش می شود. درحالیکه آرماتور های کلاف به صورت کلاف های پیچیده شده به دور یکدیگر می باشد. اغلب آرماتور های کلاف از سایز 5.5 تا 16 میلیمتر تولید می شود. در دسته بندی آرماتور های کلاف به مقاطع با سایزها 5.5 تا 8 میلیمتر مفتول یا وایر می گویند.

در دنیا این مقاطع مطابق با استاندارد ASTM تولید می شود. ولی نکته مهم در خصوص این مقاطع تفاوت در آیین نامه تولید میلگردهاست، به این معنی که تفاوت در خاصیت و رفتار نهایی محصول را ناشی می شود. بنابراین ضروری ست که مشتریان متناسب با مکان و شرایط اقلیمی خود اقدام به خرید این محصول کنند. از همین رو هر کشوری متناسب با شرایط اقلیمی خود و با رعایت اصول کلی، آیین نامه های خاص خود را برای تولید آرماتور دارد. در حال حاضر در دنیا آیین نامه های استرالیا، کانادا، اروپا، آمریکا، چین و استاندارد ملی ایران 3132 موجود می باشد. این محصولات به دو صورت آجدار یا ساده در 4 گرید ( آنالیز ) A1, A2, A3, A4 تولید می شوند. برای نمونه به بررسی 3 استاندارد ساخت مقاطع می پردازیم:

  1. میلگرد اروپائی: مقاطع ساخته شده در این گروه اغلب به شیوه ترمکس یا حرارتی و با استفاده از آلیاژ کربن و سیلیکون تولید می شوند که مقاومت خوبی در برابر زمین لرزه ندارند. از همین رو این مقاطع در مناطق اروپائی که احتمال وقوع زمین لرزه کم است مورد استفاده قرار می گیرد. در شیوه ترمکس از شمش ها فولادی با آنالیز شیمیایی پایین تری استفاده می کنند سپس برای عملیات خنک کاری، محصول را از لوله های آب سرد عبور داده که این حرکت باعث پایین آمدن مقاومت مغز آرماتور می شود.
  2. کشور ژاپن به دلیل زلزله خیز بودن مقاطع را مطابق با استاندارد JIS و به روش آلیاژی تولید می کند. روش فرو آلیاژی شیوه ایست که در آن با اضافه کردن فروآلیاژهایی به شمش های فولادی ساخته می شوند و در مرحله خنک کاری این محصول را در هوای آزاد و به مرور خنک می کنند که باعث بالا رفتن مقاومت محصول می شود.
  3. در ایران مقاطع تولیدی مطابق با استاندارد ملی ایران 3132 و ترکیبی از چند استاندارد اروپائی، ژاپنی و آمریکائی تولید می شود.
  4. انواع میلگرد از لحاظ شیوه ساخت

    فرآیند کلی در تولید این محصول شیوه نورد گرم و با استفاده از شمش های فولادی 5sp می باشد. در ابتدای خط تولید، شمش های فولادی وارد کوره های ذوب شده و تا دمای سرخ شدن حرارت می بینند. سپس برای کاهش دادن سطح مقطع عرضی و طویل شدن فولاد آن را از میان غلطک های متوالی ماشین نورد عبور می دهند. در این مرحله با استفاده از دستگاه های غلطک، آج های استاندارد و علامت اختصاری مخصوص به واحد تولیدی را بر روی آن حک کرده و به مرحله سرد کردن انتقال می دهند. اکنون برای اطلاع از مرغوبیت کالا محصول را تحت یک سری آزمایشات که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت قرار می دهند. بعد از آن محصول را در بسته های 5 تنی یا به صورت شاخه ای و یا کلاف بسته بندی (بندیل) می کنند و مشخصات فنی محصول را بر روی گواهینامه فنی آن نوشته به بندیل ها متصل می کنند.

    1. میلگرد سیاه کربن سهم بیشتر آلیاژ بکار رفته در تولید این مقاطع را دارد، بنابراین این محصول از مقاومت کششی خوبی برخوردار است. از همین رو انتخاب بسیار خوبی برای استفاده در مناطق زلزله خیز می باشد. تنها نقطه ضعف این آرماتور خاصیت زنگ زدگی و خوردگی بالای آن است که در صورت زنگ زدگی این آرماتور ممکن است بتن های اطراف خود را بشکند. قیمت میلگرد سیاه
    2. میلگرد روکش اپوکسی
      میلگرد روکش اپوکسی در واقع همان مقاطع سیاه هستند که برای رفع مشکل خوردگی، یک لایه روکش از ترکیب رزین اپوکسی و هاردتر پلی آمین بر روی سطح آرماتور داده اند. این روکش مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی داشته به گونه ای که مقطع را 70 تا 1700 برابر مقابل زنگ زدگی و خوردگی مقاوم می کند. پوشش اپوکسی میلگرد
    3. میلگرد فایبر گلاس
      این نوع از مقاطع از ترکیب الیاف شیشه با مواد پلیمری تولید می شوند که وزن سبکی داشته و در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بسیار بالایی دارد. این محصول از لحاظ قیمت گرانتر از مقاطع با روکش اپوکسی می باشد ولی به دلیل وزن کم این محصول، قیمت نهایی چیزی حدود برابر یا دو برابر قیمت مقاطع اپوکسی می شود. مقاطع فایبر گلاس مقاطعی ترد بوده و برای خم کاری های با زوایای تند اصلا مناسب نیست.قیمت میلگرد فایبر کلاس
    4. میلگرد استنلس استیل
      از گران ترین و زیبا ترین مقاطع، آرماتور های استنلس می باشد. این مقاطع چیزی حدود 1500 برابر مقاوم تر از مقاطع اپوکسی می باشند. به دلیل قیمت بسیار بالای این محصول از آن تنها در موارد خاص مورد استفاده قرار می گیرد.قیمت میلگرد استیل
    5. میلگرد گالوانیزه این مقاطع در برابر خش و شکستگی مقاوم بوده ولی در برابر زنگ زدگی ضعیف تر از مقاطع روکش اپوکسی عمل می کند. البته از لحاظ قیمت نسبت به اپوکسی ها گرانتر می باشد.

    قیمت میلگرد گالوانیزهخط تولید میلگرد آجدار

    در ویدئو روبرو مراحل تولید میلگرد آجدار و همچنین نحوه کات کردن و بندیل بندی میلگرد را می توانید تماشا کنید.

آزمایشات کنترل کیفیت میلگرد

  • تست کشش: این آزمون ها مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 1-8103 و به منظور اطلاع از خواص انعطاف پذیری، مدول الاستیسیته، حد الاستیک، حالت ارتجاعی، نقطه تسلیم و مقاومت تسلیم و مقاومت به شکنندگی بر روی مقاطع انجام می شود. این تست توسط دستگاه کشش آرماتور صورت می پذیرد.
  • آزمایش خمش: این آزمایش در دمای بین 15 تا 25 درجه سانتی گراد با زاویه های بین 160 تا 180 درجه و به سه صورت سبک، سنگین و مخصوص انجام می شود. آزمایش سبک اغلب بر روی مقاطع نازک ( خاموت و مفتول ها ) با قطر کمتر از 10 میلیمتر انجام می شود. بر روی مقاطع با قطر بیش از 10 میلیمتر از تست خم سنگین و خم کاری با رواداری های ویژه و با شعاع مشخص هم خم کاری مخصوص می باشد. در صورتیکه آرماتور تحت این آزمایش دچار گسستگی و ترک نشود مورد قبول می باشد.
  • تست خستگی: این آزمون هم مطابق با استاندارد 1-8103 برای مقاطع افقی سنجیده می شود. این آزمایش بر روی سه آرماتور با ابعاد مشخص پایین، حد وسط و بالاتر از محدوده جدول نورد انجام می شود. برای این آزمون از خم کننده های موجود در سایت های واحد های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

بررسی مقاطع از روی شکل ظاهری

همانگونه که در ابتدای این مطلب گفتیم آرماتور ها با دو شکل ظاهری ساده و آجدار ساخته می شوند که هرکدام ویژگی ها کاربرد های مخصوص به خود را دارد.

میلگرد ساده یا ترانس

این مقاطع با شکل ظاهری کاملا صاف و بدون هیچ برجستگی بر روی سطح محصول می باشد که به دو صورت کلاف و شاخه ای در بازار موجود است. مقاطع ساده مقاطعی نرم با 25 درصد تغییر شکل نسبی پلاستیکی می باشند و در گروه میلگرد های داکتیل قرار دارد. آرماتورهای ساده در حالت کلاف از سایز 5 تا 12 میلیمتر و در حالت شاخه از سایز 8 تا 40 میلیمتر موجود است. آنالیز این نوع مقاطع در گروه A1 قرار گرفته که دارای حداقل مقاومت کششی 3800 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و مقاومت تسلیم 2300 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد. اغلب از این مقاطع در صنعت آهنگری و جوشکاری استفاده می شود و از تولید کنندگان داخلی این محصول می توان به کارخانه های تولید میلگرد یزد و کاشان اشاره کرد.

 میلگرد آجدار

این دسته از آرماتور ها در سه آنالیز A2, A3 , A4 به صورت آجدار و به شکل جناقی یا هفت هشت ، فنری و دوکی می باشد. عمق و شکل ظاهری آج ها باید دقیقا مطابق با استاندارد باشد چرا که هدف از آجدار کردن این محصول درگیر کردن بیشتر این مقاطع با بتن است. مقاطع A2 در گروه مقاطع نیمه سخت با 19 درصد تغییر شکل نسبی پلاستیکی، مقاومت کششی 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و مقاومت تسلیم 3000 کیلو گرم بر متر مربع با آج های فنری و منفرد است. این محصول در گروه آرماتور های ترد قرار دارد و بیشتر در مصارف ساختمانی و خاموت زنی مورد استفاده قرار می گیرد. علامت JU حک شده بر روی مقاطع نشانه آرماتور های A2 تولید شده به شیوه آلیاژ سازی می باشد. آرماتور های گرید A3 مقاطعی خشک و ترد با 14 درصد تغییر شکل نسبی پلاستیکی و با مقاومت کششی 6000 کیلو گرم بر سانتی متر مربع و مقاومت تسلیم 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع با آج های جناقی و به صورت ضربدری ساخته می شوند. اغلب از این محصول در مصارف سیویل ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.  علامت CT حک شده بر روی مقاطع نشانه آرماتور A3 تولید شده به شیوه ترمکس و علامت CU نشانه آرماتور A3 تولید شده به شیوه آلیاژ سازی می باشد. دقت شود که به دلیل خشک بودن این آرماتورها به هیچ وجه عملیات جوشکاری روی آن نباید انجام بگیرد. مقاطع با آنالیز A4 با آج های دوکی یا پیچیده و از نوع 500 و 520 می باشد. علامت JT حک شده بر روی مقاطع نشانه آرماتور های A4 تولید شده به شیوه ترمکس و SA نشانه تولید به شیوه آلیاژ سازی می باشد.

بهترین نوع میلگرد

در خصوص بهترین نوع میلگرد نمی توان به طور کلی نظر داد، چرا که انتخاب این محصول دقیقا باید مطابق با شرایط اقلیمی و نوع کاربرد باشد. برای مثال در مناطق زلزله خیز حتما باید از مقاطع آلیاژ سازی شده استفاده کرد. یا برای مصارف خم کاری با شیب تند به هیچ وجه نباید از مقاطع خشک و ترد A2 و A3 استفاده کرد. از همین رو شما با شناخت کامل این مقاطع می توانید در هنگام خرید با توجه به شرایط و نوع کاربرد خود انتخاب کنید.

6 کاربرد میلگرد در فونداسیون

  1. خاموت: خاموت یک آرماتور عرضی بوده که برای جلوگیری از ایجاد ترک و بیرون زدگی آرماتورهای طولی و بالا بردن مقاومت در برابر نیروهای برشی و پیچشی از آن استفاده می کنند.
  2. خرک: اغلب برای بستن آرماتورهای فوقانی از مقاطع پایه دار به نام خرک استفاده می شود. عملکرد این خرک ها در ساختمان حفظ پایداری موقت مقاطع فوقانی می باشد.
  3. راستا: اغلب وظیفه این مقاطع جبران مقاومت کششی بتن است. شکل ظاهری این مقاطع به صورت یک شاخه آرماتور با دو انتهای خم شده با زاویه های متفاوت می باشد.
  4. ادکا: این آرماتور ها از پرکاربردترین نوع در ساخت سقف های تیرچه بلوک است، وظیفه آن تامین ظرفیت برشی در انتهای تیرچه می باشد.
  5. رکابی: اصولا برای نگه داشتن آرماتور های طولی در بتن ریزی دیوار، از مقاطع رکابی مورد استفاده قرار می گیرد.
  6. سنجاقک: آرماتور های سنجاقک برای تقویت مقاومت برشی خاموت ها و درگیر کردن کامل آرماتور های طولی و خاموت استفاده می شود.

  کاربرد انواع میلگرد

طبقه بندی فولاد میلگرد چگونه است؟

میلگرد یا آرماتور به مقاطع توپر گفته می شود که به دو صورت شاخه ای یا کلاف در بازار موجود می باشد

میلگردها از نظر شیوه ساخت چند نوع هستند؟

این مقاطع شامل میلگرد سیاه، با روکش اپوکشی، فایبرگلاس، استینلس استیل و گالوانیزه می شود

انواع میلگرد از نظر شکل ظاهری

آرماتور ها با دو شکل ظاهری ساده و آجدار ساخته می شوند که هرکدام ویژگی ها کاربرد های مخصوص به خود را دارد.

نگهداری اصولی از میلگرد

در هنگام خرید این مقاطع دقت کنید هیچ گونه زنگ زدگی یا خوردگی و همچنین جای خراشیدگی بر روی سطح مقطع مشاهده نکنید. در هنگام انبار کردن برای جلوگیری از زنگ زدن محصول ابتدا سطحی از پالت های چوبی و غیر فلزی برای بالا آمدن سطح از روی زمین قرار دهید، سپس روی این پالت ها را به وسیله روکش ضد آب بپوشانید اکنون مقاطع را روی این سطح قرار دهید. از دیگر نکات در هنگام نگه داری از این مقاطع این است که قرار دادن این محصولات در هوای آزاد باعث زنگ زدگی، خوردگی محصول و در نتیجه پایین آوردن مقاومت آن در سازه شود.

خلاصه مقاله فوق را می توانید در اینفوگرافیک زیر مشاهده کنید اطلاعات انواع میلگرد

 

 

قبل از خرید رایگان مشاوره شوید 

آهن 3 جهت تضمین خرید انواع آهن آلات با بهترین قیمت و کیفیت به تمامی مشتریان خود توصیه می‌کند قبل از خرید حتما از کارشناسان باتجربه مجموعه مشاوره بگیرند تا با خیال راحت سفارش خود را ثبت کنند. شما می توانید با پر کردن فرم روبرو درخواست مشاوره خود را ثبت کنید

    سبد خرید
    ورود

    حساب کاربری ندارید؟

    فروشگاه
    فیلتر ها
    لیست علاقه مندی ها
    0 مورد سبد خرید
    حساب من