اخبار لحظه ای بازار آهن

تحلیل وضعیت بازار آهن در فروردین 1399

پیش بینی قیمت میلگرد در روزهای آینده

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

بررسی علل روند رو به کاهش قیمت مقاطع فولادی

در همه دوران ورود حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، بیماری های مسری و یا جنگ و… تمامی ابعاد جامعه بشری را تحت تاثیر خود قرار می دهد و با مشکلاتی همراه می سازد. ویروس کرونا هم از آن دست وقایعی می باشد که از زمان ورود خود تاکنون اثرات بسیار مخربی بر تمامی زوایای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی همچنین در تمامی کشورهای جهان گذاشته است. به گونه ای که این ویروس از نگاه کارشناسان اقتصادی یکی از سخت ترین حوادث تاریخ بشری به حساب می آید. همه گیری این ویروس خسارات فراوانی اعم از کاهش تقاضای کل جهانی، به طبع آن کاهش عرضه، مجدد به دنبال آن رشد بیکاری و همینطور به صورت زنجیره وار افزایش تورم رکودی، کاهش تولید ناخالص داخلی، کاهش پس انداز، کاهش درآمدهای مالیاتی، افزایش فرار مالیاتی، کاهش درآمدهای زیرساختی، کاهش صادرات در بخش های نفت، غیر نفت و فولاد، کاهش ذخایر ارزی، تاخیر در اتمام پروژه های توسعه و عمران، افزایش تاخیر در وصول چک های بانکی و افزایش جرم ها در بخش های مختلف جامعه را وارد کرده است.

تحلیل قیمت میلگرد و تیرآهن در فروردین 99

رکورد جهانی که کرونا بر جهان وارد کرد موجب شد تا تاثیرات مخرب به صورت زنجیره وار بر تمامی جوامع وارد شود. کشور چین نیز به عنوان قطب فولاد در خاورمیانه با پشت سر گذاشتن این ویروس و از سرگیری دوباره فعالیت در بازارها قیمت ها در این بازار را با افزایش اعلام کرد. از همین رو سنگ آهن وارداتی را با 85 دلار تن خشک سی ار اف آر معامله کردند که تا بالای 86 دلار افزایش یافت. گفته می شود این بازار دارای نقدینگی کمی بوده که تمایل چندانی به خرید مطلوب در آن نیست. ایران نیز سنگ آهن خود را با افزایش قیمت حدودا 2 دلاری در بازار صادراتی معامله کرد. در ایران همچنین قراضه سنگین کلاس 1 و 2 با افزایش قیمت 2 تا 5 دلاری و قراضه صادراتی در ژاپن هم با افزایش 10 دلاری همراه بود. شرق آسیا و بازار داخلی آمریکا هم از این قائده مستثنی نبوده و قراضه های وارداتی خود را با افزایش قیمت معامله کردند. افزایش قیمت قراضه سبب شد تا میلگرد در بازار افزایش یابد. بر همین اساس در ترکیه هر تن فوب میلگرد صادراتی از 370 دلار به 395 دلار رشد داشت. همچنین در چین هر تن فوب میلگرد صادراتی از 396 دلار به 403 دلار رسید. میلگرد در بازار آمریکا و اروپا رغبتی بر افزایش نداشت و با ثبات معاله شد.

اما در هفته ی آخر فروردین ماه داستان به شکل دیگری رقم خورد. در بازار فولاد ایران، میلگرد با کاهش حدودا 300 تومانی معامله شد. بازاریان و معامله گران انتطار دارند به دلیل کنترل قیمت شمش در بورس فلزات حداقل قیمت میلگرد نیز در بازار با روند نزولی همراه باشد. همچنین شیوع کرونا و بسته شدن راه های صادرات فولاد باعث کاهش صادرات و به طبع آن کاهش تقاضا همراه بود. این در حالی است که میزان عرضه و تقاضا با اختلاف زیادی از یکدیگر قرار دارند که با توجه به محدودیت ها در بودجه عمرانی سال جاری این میزان بیشتر خواهد شد و تا زمانی که محدودیت صادرات رفع نشود این اختلاف باقی خواهد ماند و به روند نزولی قیمت میلگرد کمک خواهد کرد. بسته شدن مرز ها از یک سو موجب کاهش صادرات و از سویی دیگر موجب ایجاد مشکل در برگرداندن ارز از مشتریان خارجی شده است. این اتفاق باعث شده تا رقابت بر سر افزایش نقدینگی در واحدهای تولیدی بیشتر شود. در بازارا تیرآهن نیز، در اصفهان در هفته پیش با کاهش حدودا 400 تومانی همراه بود. اصلی ترین عامل کاهش قیمت این مقطع را در بازار علاوه بر عوامل و مشکلات صادراتی گفته شده، مشکل نگاه ضد تورمی بازار دانسته اند. منظور از نگاه ضد تورمی بازار عقب نشینی افراد از خرید به امید کاهش قیمت ها و ترجیح به حفظ نقدینگی می باشد. این عاملی بر شدت یافتن نمودار کاهشی قیمت ها است. پیش بینی می شود با این روند در اردیبهشت ماه بازار با حجم عظیمی از عرضه کالا روبرو خواهد شد و در بازار فروش رقابت بالا خواهد گرفت.

بازار ورق هم مانند دیگر مقاطع با کاهش قیمت همراه بود. ورق سیاه صادراتی در هفته آخر فروردین ماه 99 با کاهش 5 دلاری در ترکیه همراه شد . در چین، بازار جنوب شرقی آسیا آمریکا، اروپا هم این مقطع  افت قیمت داشته است. بازار ورق ایران هم به همین صورت پیش رفت به گونه ای که در اصفهان ورق سیاه چیزی حدود 1300 تومان افت قیمت داشت. ورق های ضخامت 3 تا 15 میل نیز با افت 2000 تومانی در اصفهان معامله شد. در بورس فلزات ورق گرم B هم کاهشی بود. ورق اکسین نیز در بازار از 1066 به 1002 تنزل پیدا کرد. به طور کلی این بازار هم روند رو به کاهشی را به خود دید. افت قیمت ها در این بازار هم مانند دیگر مقاطع از دلایلی که به آن اشاره کردیم پیروی می کرد. اما به گفته تحلیل گران کاهش قیمت جهانی اسلب نیز در کاهش قیمت ورق تاثیرگذار بوده است. در سالی که پشت سر گذاشتیم فولاد مبارکه میزان قابل توجهی از اسلب های تولیدی خود را صادر کرد. اما در سال جاری به دلیل بسته بودن بازارهای خارجی تقاضا برای این محصول همچنان کم خواهد بود. اسلب نیز به عنوان ماده اولیه اصلی که در تولید بخش های زیادی در صنایع مختلف مورد کاربرد قرار می گیرد رابطه مستقیمی با میزان تقاضا دارد. به همین دلیل برای رشد بازار ورق نیاز است تا تعادلی در بازار و عرضه و تقاضا ایجاد شود. از دیگر دلایل کاهش قیمت ورق، فشارهای دولت بود که از طریق تعزیرات بر این بازار می گذاشت و موجب فاصله قیمت شدید این محصول با دیگر مقاطع فولادی میشد. باز هم امید داریم ویروس مهلک کرونا هرچه زودتر رخت از جهان برکند و شاهد از سرگیری معاملات و رشد اقتصاد باشیم.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت PDF تحلیل وضعیت بازار آهن در فروردین 1399

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *