دریافت جداول وزن ناودانی

 

مشاهده قیمت ناودانی

مقاله پیش رو تنها ۳ دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت. در این مقاله شیوه محاسبه وزن ناودانی ، فرمول محاسبه وزن ناودانی، ابعاد استاندارد و نحوه ساخت ناودانی را فرا خواهید گرفت. پیش از مطالعه این مطلب می توانید جداول وزن انواع ناودانی را از لینک روبرو دریافت نمایید.

جدول وزن ناودانی اصفهان

وزن ناودانی 6 متری

ردیفسایز ناودانی(cm)وزن هر شاخه 6 متری(kg)
1ناودانی 630
2ناودانی 843
3ناودانی 1053
4ناودانی 1263
5ناودانی 1475
6ناودانی 1685
7ناودانی 1897
8ناودانی 20113
9ناودانی 22133
10ناودانی 24144

وزن ناودانی 12 متری

ردیفسایز ناودانی (cm)وزن شاخه سبک (kg)وزن شاخه سنگین (kg)
1ناودانی 55467
2ناودانی 6.57385
3ناودانی 884104
4ناودانی 10100123
5ناودانی 12140160
6ناودانی 14155195
7ناودانی 16170225
8ناودانی 18225265
9ناودانی 20305
10ناودانی 22353

وزن ناودانی 11.75 متری روسی

ردیفسایز ناودانی (cm)وزن شاخه 11.75 متری (kg)
1ناودانی 6.5 (6 متری)37
2ناودانی 883
3ناودانی 10103
4ناودانی 12123
5ناودانی 14150
6ناودانی 16170
7ناودانی 18215
8ناودانی 20220
9ناودانی 22260

 

دریافت جدول وزن ناودانی سبک

 

دریافت جدول وزن ناودانی سنگین

 

ضخامت انواع ناودانی آهنی

ضخامت انواع ناودانی آهنی

جدول اشتال ناودانی ایرانی

جدول اشتال ناودانی ایرانی

 

 

دریافت جدول اشتال ناودانی ایرانی

 

محاسبه وزن ناودانی

در این مقاله اطلاعاتی جهت محاسبه وزن انواع ناودانی به شما خواننده گرامی آهن سه ارائه می شود. وقتی که در صنعت ساختمان سازی برای درست کردن قاب و پایه ها احساس نیاز شد، پروفیلی با سطح مقطع باز تولید شد. ناودانی یک پروفیلی با مقطع فولادی است که از یک جان به صورت افقی و دو بال به صورت عمودی تشکیل شده که از سمت داخل مقطع، انحنای گردی دارد. این محصول از نورد بیلت ساخته شده و به شکل U انگلیسی است. نوع دیگر پروفیل به شکل C انگلیسی است و جز محصولات نورد گرم می باشد. برای آشنایی با این محصول باید اصطلاحات آن را نیز بدانید. مثلا عمق، ارتفاع، جان، بال و… . ارتفاع از اندازه گیری سطح بیرونی بال به دست می آید. در توضیحی بهتر به این معنا که فاصله خارجی بین دو بال بر روی محور عرضی را حساب می کنند. ارتفاع بر حسب سانتی متر است. مثال ساده و راحت ، اگر ارتفاع آن 8 سانتی متر باشد به آن ناودانی نمره 8 می گویند. عمق به فاصله بالا و پایین ناودانی می گویند.

فرمول محاسبه وزن ناودانی

مهم است که خریدار خود وزن محصولات آهنی و فولادی که نیاز دارد را بتواند محاسبه کند. وزن ناودانی 8 ، همچنین وزن ناودانی 10 و 14 را می توان به راحتی از طریق یک فرمول بدست آورد.

مثلا وزن ناودانی unp شماره 20 با طول 12 متر از فرمول زیر به دست می آید.

محاسبه وزن ناودانی دوبل

در جدول اشتال ناودانی اندازه های دقیق و استاندارد مقاطع U شکل را می توانید مشاهده کنید. این مقاطع گاهی با بال های داخلی شیب دار یا بال های شیب دار با موازات یکدیگر نیز هستند. بال های شیب دار با موازات یکدیگر در سایزهای 80تا 400 میلی متر و مقاطع با بال های داخلی شیب دار با سایز 30 تا 400 میلی متر در بازار پیدا کرد. ارتفاع این محصول در صورتی که کمتر از 300 میلی متر باشد بین 8 تا 16 متر است و در صورتی که بیش از 300 میلی متر باشد بین 8 تا 18 متر متغیر است.

وزن واحد ناودانی

  • ناودانی ساده :

این محصول در پنج سایز (۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴، ۱۶ ) به صورت ورق گرم برای مصارف ساختمانی و صنعتی استفاده می شود. ارتفاع آن می تواند متغیر بوده و افزایش داشته باشد که دامنه تغییرات آن می تواند بین محدوده 30 تا 400 میلی متر ادامه پیدا کند. از موارد مصرف این محصول در ساخت پل های باربر، موارد صنعتی و خودروسازی می توان نام برد.

  • ناودانی مشبک:

این نوع بر حسب نیاز به صورت نورد گرم و سرد، گالوانیزه می شود و مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد این محصول بیشتر از نوع ساده است و از نوع مشبک برای ساختمان هایی با سبک فولادی ، قفسه های فولادی مستحکم ، نصب سنگ به صورت خشک و… استفاده می کنند. در نوع مشبک ناودانی ها به شکل Uو C هستند که ین ظاهر منجر شده کاربرد بیشتری پیدا کنند.

استاندارد ابعاد ناودانی

دو استاندارد برای این محصول در نظر گرفته شده است که به خاطر نوع کاربرد و شکل آن که به صورت « Uو C» تقسیم بندی می شوند. این استاندارد ها با عنوان UPE و UPN معرفی شده اند. تفاوت اصلی و مهم هر کدام، در بال های به کار رفته است. استاندارد UPE دارای بال ‌های موازی است و مختص شکل C است در حالی که استاندارد UPN برای شکل‌ U مورد استفاده قرار می گیرد و بال ‌های مخروطی شکل دارد. در ایران این دو استاندارد استفاده می شود ولی در سایر نقاط دنیا استاندارد های دیگری نیز وجود دارد. از جمله:

  • UNP و UPE ناودانی اروپایی DIN-1026
  • استاندارد فرانسه NF A 45-255
  • استاندارد مقاوم به خوردگی DIN EN ISO 12944-3

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

در جدول اشتال وزن ناودانی محاسبه شده است. حالا در بازار با محصولی رو به رو هستیم که اندازه و ابعاد با اندازه های ثبت شده در جدول اشتال ناودانی متفاوت است. یعنی وزن ناودانی جدول اشتال با این محصول یکی نیست. یعنی چه ؟ به این معنا که وزن ناودانی سبک از آنچه که در جدول اشتال آمده کم تر است و چون با هم هماهنگ نیستند به آن ناودانی سبک می گویند.

از آن سو ناودانی سنگین عینأ وزن و اندازه و ابعادش شبیه جدول اشتال است و چون به نسبت ناودانی سبک وزن بیشتری دارد به همین دلیل به ناودانی سنگین معروف است، این محصول به خاطر وزن بیشتر از کیفیت بهتری نیز برخوردار است. از جدول اشتال در محاسبات و طراحی استفاده زیادی می شود چرا که دقت کار را بیشتر می کند و باعث می شود که زمان کم تری هزینه شود. در کلیت امر این دو نوع محصول در وزن استاندارد ، ابعاد ، استفاده از جدول اشتال و کاربرد و… با هم متفاوت هستند. بیشتر کارخانه ها در ایران ناودانی سبک را تولید می کنند.

ناودانی UNP

این محصول وزن سنگینی دارد و به ناودانی اروپایی معروف است به این دلیل که منطبق بر استاندارد های این منطقه یعنی اروپا ساخته می شود. به خاطر این که وزن این محصول از سایر ناودانی ها سنگین تر است در پروژه های خیلی بزرگ از آن استفاده می کنند. در خرپا، به صورت تک یا جفتی در بادبند ها، به صورت تک یا دو برابر در تیر ها و به صورت قوطی در ستون ها به کار برده می شود.در کنار UNP ها حروفی قرار می گیرد که این حروف بیانگر مشخصات و اطلاعات است ، که به مشخصات مقطع معروف است. به طور مثال ارتفاع مقطع با حرف h، ضخامت جان با ts، ضخامت بال با حرف tg، وزن هر متر با G نشان داده می شود.

ناودانی آلومینیومی

این محصول را برای نما و ظاهر ساختمان استفاده می کنند و در نما کاری و سیمان کاری مصرف زیادی دارد. این محصول در سه حالت رنگی ، خام ، و آنادایز شده که همان آبکاری شده است، تولید می شود. ناودانی آلومینیومی برای اجرای نما های مدرن و خاص به وفور استفاده می شود. این مدل را با آلیاژ های ویژه در حین انجام عملیات حرارتی و محاسبات مهندسی استفاده می کنند تا کیفیت مناسب و خوبی داشته باشد.

تولید کنندگان ناودانی در ایران

 

تولیدکنندگان ناودانی

 

مدل سنگین UNP مطابق با استاندارد اروپا DIN1026 ساخته می شود و بعضی از این نوع محصول از سایز ۴۰ الی ۴۰۰ از ترکیه وارد ایران می کنند. در داخل کشور برندها و کارخانه های معتبری به تولید این محصول مشغول هستند ، نکته مهم وجود منابع فلزی قوی در داخل است که می توان از آن به نحو احسن بهره برداری کرد. از جمله تولید کنندگان می توان این کارخانجات را نام برد:

  • ناودانی ذوب آهن اصفهان

قدیمی ترین و بزرگترین مجموعه فولاد ایران ذوب آهن است. این مجموعه از تولید کنندگان عمده ناودانی در کشور است که انواع وزن ناودانی را در سایزهای مختلف تولید می کند.

  • ناودانی آرین/ نورد آریان فولاد

از مجموعه های بزرگ خصوصی کشور که بیش از 1000 نفر پرسنل دارد و در بوئین زهرای استان قزوین قرار گرفته است. این مجموعه صنعتی در تولید ناودانی توانسته حجم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد.

  • ناودانی ناب تبریز

یکی از بزرگترین کارخانه های تولید این محصول در ایران می باشدکه طیف وسیعی از مقاطع فولادی نظیر نبشی ، ناودانی (160-80 میلی متر) و تیرآهن از یک متر تا 12 متر تولید می کند. این کارخانه توانسته با گسترش دامنه کاری و محصولات خود، در این زمینه موفق ظاهر شود . باید اشاره کرد که محصولات این شرکت دارای گواهینامه کاربرد علامت استاندارد اجباری است. در این کارخانه انواع وزن ناودانی تولید می شود.

  • ناودانی بناب

این کارخانه از سال 1390 تشکیل شده و با اجماع چهار شرکت این مجموعه را احداث کردند. این کارخانه به «شاهین بناب» معروف است و ناودانی های با کیفیتی تولید می کند.

همچنین تولید کنندگان دیگری چون جهان فولاد غرب ، گروه صنعتی شکفته ، فولاد البرز ایرانیان فایکو محصولات سری UPE و UPN تولید می کنند.

 

ویدیو ساخت ناودانی

 

طریقه ساخت ناودانی

این محصول به دو روش ناودانی پرسی و ناودانی فابریک تولید می شود. در نوع پرسی دستگاهی به نام رول فورمینگ ورق های فولادی را طی فرآیند تولید و به صورت نهایی تولید می کند. یعنی توسط این دستگاه پرس می شوند. در در نوع فابریک محصول به صورت نهایی از خط خارج می شود که به دو صورت نورد گرم و سرد درست می شوند. این محصول به دو صورت ساده و مشبک در بازار عرضه می شود. در ویدئوی روبرو می توانید مراحل ساخت ناودانی با استفاده از ورق را بصورت رایگان دانلود و مشاهده نمایید.

 

 

اینفوگرافیک زیر شما را درک بهتر مطالب یاری میکند اطلاعات انواع ناودانی امید است با خواندن این مقاله بتوانید هر چیزی در خصوص وزن ناودانی و روش محاسبه آن را آموخته باشید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما از طریق نظرات همین صفحه با ما در میان بگذارید.

 

دریافت PDF وزن ناودانی

 

 

طریقه ساخت ناودانی چگونه است؟

این پروفیل به دو صورت پرسی و فابریک تولید می گردد.

تفاوت ناودانی سبک و سنگین در چیست؟

وزن ناودانی سبک کمتر از جدول اشتال و ناودانی سنگین وزنی معادل یا بیشتر از جدول اشتال دارد.

تولیدکنندگان ناودانی در ایران کدامند؟

در ایران کارخانجات ذوب آهن اصفهان، آریان فولاد، بناب و ناب تبریز از تولیدکنندگان ناودانی در ایران هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *