دانشنامه و مقالات

نحوه اجرای سقف با کاشی و سپری

نحوه اجرای سقف کاذب

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

کاربرد سپری در ساختمان

سپری آهنی از آن دسته از مقاطعی می باشد که به دلیل دارا بودن ساختاری خاص کاربرد های فراوانی دارد. این مقاطع دارای آناتومی به شکل T بوده که می توان گفت یکی از پر مصرف ترین پروفیل ها چه در صنعت ساخت و ساز چه دیگر صنابع به حساب می آید. برای دریافت قیمت سپری به لینک مربوطه مراجعه نمائید. یکی از انواع موارد استفاده این محصول در ساخت سقف کاذب بوده که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

سقف با کاشی و سپری

  1. برپایی زیرسازی های فلزی

سپری در مواردی مانند زیر سازی های ساختمان که اعمال بار به سیستم باربر زیاد باشد مورد کاربرد قرار می گیرد. همچنین معمولا در زیر سازی های نماهای بتنی در بخش هایی که جزئیات اجرای نما پیچیده باشد برای حفظ پایداری نما و ایجاد همنواختی با سازه اصلی از این نوع زیر سازی استفاده می کنند. در این نوع زیرسازی برای جوش پذیری بهتر نسبت به پروفیل های قوطی در گوشه های کار از نبشی و در اواسط کار از سپری آهنی مورد استفاده قرار می گیرد.

  1. نماکاری خشک یا خشکه چینی

از دیگر موارد استفاده از این محصول نماکاری خشکه چینی می باشد. این نوع نماکاری در اصل اجرای نمای سنگ بدون استفاده از هیچ گونه ملات سیمان و یا ماسه می باشد. برای ایجاد مقاومت در این نوع نماکاری با استفاده از آهن آلات زیرسازی فلزی و یا شاسی کشی از سپری آهنی استفاده می کنند. پس از آن با استفاده از سنگ های پلات و یا با استفاده از تمام جزئیات اجرا شده بر روی شاسی های فلزی ساخته شده یا استفاده از سپری قرار داده می شود. نمونه ی واقعی از این نوع نما را می توانید در ایستگاه های مترو در کلان شهر تهران مشاهده می کنید.

  1. در ساخت سقف های نورگذر

در ساخت سقف هایی مانند گلخانه ها، پاسیو ها و هر مکانی که نیاز به عبور نور از آن دارد برای نشیمن و قرار گیری مطلوب تایل های گذر دهنده نور از سپری مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این پروفیل در زیرسازی، مقاطع کمکی مانند سپری آلومینیومی و مواردی از این دست حذف می شود به علاوه که این کار موجب ارزان تر شدن هزینه های تمامی پروژه خواهد شد. از دیگر مزایای استفاده از سپری آهنی در ساخت سقف کاذب سهولت در جوشکاری، برقراری اتصال بسیار مناسب سپری با دیگر مقاطع در این گونه سقف ها و ارزان قیمت شدن می باشد. با استفاده از خاصیت اتصال مناسب سپری با دیگر مقاطع می توان استفاده کرد و با نورد سرد پروفیل سپری آهنی شکل زیبایی به سازه داد. از این روش می توان سقف های دایره ای شکل ایجاد کرد ضمن آنکه می توان با استفاده از ورق های پلی کربنات رنگی، جلوه زیبایی به سقف داد.

  1. در ساخت سقف کاذب باربر

ساخت سقف کاذب باربر با استفاده از سپری آهنی یکی دیگر از کاربردهای این محصول می باشد. این گونه سقف ها در عین دارا بودن مقاومت و استحکام بالا دارای جلوه ی زیبایی هستند. به طور کلی سپری به دلیل دارا بودن شکل ظاهری منحصر به فرد و دارا بودن مقاومت خمشی بالایی که دارد برای استفاده در ساخت این نوع سازه بسیار پرکاربرد می باشد. به گونه ای که با قرار دادن سپری با اندازه های مشخص و یکسان همچنین با جایگذاری موزاییک در بین سپری ها به همراه ملات سیمان و ماسه به مقاومت بسیار خوبی برای سازه دست خواهند یافت ضمن آن که استفاده از این ملات در مقایسه با گچ که در مکان های مرطوب از مقاومت خوبی برخوردار نمی باشد استفاده از سیمان و ماسه انتخاب به جایی است. حتما دقت بفرمائید در این شیوه از ساخت سقف های کاذب برای ساخت دهانه های کم و اجرای سبک باید از سپری 3 و برای ساخت دهانه های بیشتر و یا اجرای سنگین تر از سپری شماره 4 مورد استفاده قرار گیرد. این گونه ساختار را می توانید به صورت واقعی در سنگ کاری های نمای بیرونی ساختمان ها در قسمت زیر کنسول ها مشاهده نمائید.

  1. در کلاف بندی دیوارهای بنایی یا وال پست

در کشوری مانند کشور ما که هر ساله شاهد زمین لرزه های شدید و به خطر افتادن جان بسیاری از هموطنانمان هستیم بسیار اهمیت دارد ساخت ساختمان ها بر اساس آیین نامه های طراحی انجام گیرد. چنانچه به فصل هفتم از آیین نامه طراحی ساختمان های مقاوم در برابر رمین لرزه مراجعه نمائید، ضوابطی خواهید دید که ساخت دیوارهای باربر و غیر باربر را به گونه ای باید ساخت که در هنگام رمین لرزه هیچ گونه خدشه ای به آن وارد نشود. این آیین نامه (آیین نامه 2800) در بند 3 و 7 همچنین به جزئیات اجرایی بازشو های درون دیوار پرداخته است.

در این آیین نامه ها می بایست طول و ارتفاع خصوصا در قسمت بازشوهای درب و پنجره با استفاده از کلاف ها بتنی یا فولادی به بهترین شکل مهار گردند. در این قسمت دقت کنید کلاف های بتنی دارای جزئیات بیشتری بوده که بر همین اساس مستلزم صرف وقت و هزینه بیشتری می باشد. در صورتیکه اجرای کلاف های فلزی از سهولت برخوردار هستند به همین دلیل کاربرد بیشتری دارند. از همین رو پروفیل سپری یکی از بهترین انتخاب ها برای مهار دیوارهای آجری و بلوک های ماسه سیمانی به حساب می آید.

نحوه اجرای سقف کاذب

سقف کاذب کم هزینه با استفاده از پروفیل سپری به دلیل تحمل بار سپری مقاومت و ابعاد سپری آهنی که در انواع مختلفی وجود دارد امکان پذیر است. بر همین اساس با استفاده از سپری های آهنی یا گالوانیزه در فواصل 30 در 30 و یا 60 در 60 و همچنین ترکیب آن با تایل های گچی آکوستیک فلزی که در دو نوع آلومینیوم و گالوانیزه در بازار موجود است، انواع طلق و یا انواع تایل های PVC که بیشتر برای سقف کاذب سرویس بهداشتی مغازه و آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد.

مراحل اجرای سقف کاذب به گونه ای است که پس از اندازه گیری دقیق محل اجرای سقف و نشان گذاری محل دقیق تایل های برش خورده، نبشی ها را در فواصل مناسب و در ارتفاع مناسب دورتادور دیوار قرار می دهند. برای نصب معمولا با توجه به جنس دیوار از میخ پرچ ( در دیوار های پوشیده از کاشی ها و انوع سرامیک ها ) ، رول پلاک ( دیوارهای گچی ) و میخ های چاشنی در دیوار های بتنی مورد استفاده می کنند، پس از نصب و اجرای پروفیل های نبشی با توجه به محل قرار دادن سپری های اصلی آویز ها را نصب می نمایند. به طور کلی آویزها به عنوان مهار وزن سقف کاذب مورد کاربرد قرار می گیرد که با توجه به تعداد روشنایی محاسبه می شوند.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را که در هرچه بهتر کردن این مطالب به ما یاری خواهد رساند برای ما کامنت بگذارید. خلاصه مقاله فوق را در تصویر زیر مشاهده نمائید:

نکات مهم در اجرای سقف با کاشی و سپری

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت PDF نحوه اجرای سقف با کاشی و سپری

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *