دانشنامه و مقالات

سازه های ال اس اف (lsf)

همه چیز درباره سازه های lsf

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lsf مخفف چیست؟

به طور کلی سازه های LSF مخفف Light Steel Framing می باشد. Light به معنای سبک و Steel Framing به معنای قاب فولادی بوده که درنهایت به معنای قاب فولادی سبک است. این سازه ها که به میزان بسیار زیادی در برابر زمین لرزه مقاومت دارد از مقاطع نورد سرد ساخته می شود و برای اجرای نهایی آن نیاز به بولت پیچ و مهره می باشد تا در نهایت سازه هایی بسیار مقاوم بنا خواهد شد. در ادامه این مقاله ضمن معرفی تمامی جزئیات این گونه سازه ها لیست قیمت پیچ و مهره سرمته را در این لینک مشاهده نمائید. سازه های lsf برگرفته از یک سیستم سازه ای پیشرفته می باشد که به دلیل وزن بسیار سبک دارای مقاومت بسیار بالایی بوده و در جهان به محبوبیت های زیادی دست یافته است، در ساخت ساختمان های اداری، هتل، مسکونی، ساختمان مدارس دانشگاه ها و … مورد استفاده قرار می گیرد.

معایب و مزایای سازه های سبک فولادی lsf

درباره سازه های lsf

این نمونه از سازه ها از دهه 1850 میلادی آغاز شد ولی تا زمان 1946 و با انتشار اولین ضوابط انجمن آمریکایی گسترش یافت. در اصل سازه های پیش ساخته lsf می باشد که متناسب با طرح سازه در محل کارخانه بنا می شود سپس به محل مورد نظر منتقل می شود و در نهایت با استفاده از پیچ های سرمته ، بولت و سایر اتصالات نصب می شود. طراحی سازه های lsf بر اساس استانداردهای طراحی و تحقیقات انجام شده در دانشگاه کرنل سال 1939 و ساپورت AISI تهیه و تنظیم شد.

برای ساخت این سازه ورق های گالوانیزه با عرض های متفاوت معمولا از 89 تا 308 و همچنین ضخامت های 0.6 تا 2.5 میلیمتر را به عنوان هایل های مورد استفاده در سازه های بتنی و فلزی جایگزین می کنند. سیستم سازه های lsf شباهت بسیار زیادی به ساخت ساختمان های چوبی دارد تنها با این تفاوت که بخش های استاد و وادار و ترک در سازه های lsf را با استفاده از ورق های گالوانیزه سرد خواهند ساخت. از انواع ورق های مجاز برای استفاده در سازه های lsf می توان به محصولات ساخته شده تحت استاندارد ASTM A 1003 و انواع فولاد سازه ای رده 230 تیپ H ، رده 340 تیپ H ، فولاد سازه ای رده 230 تیپ L و رده 340 تیپ L اشاره کرد.

مزایا و معایب سازه lsf

در ادامه تمامی معایب و مزایای سازه های  lsf را مطالعه خواهید کرد:

مزایای سازه های lsf

این گونه سازه های سبک دارای یکپارچگی در تمامی اجزا می باشد و دیگر معایب ناشی از تحمل بارهای مرده ناشی از مصالح ساختمانی سقف و دیوار نمی باشد. ضمن آنکه به دلیل وزن کم نه تنها در سرعت زمان اندکی اجرا می شود بلکه در زمان اندکی قابل جمع آوری و نصب در مکانی دیگر می باشد. از موارد مثبت دیگر این گونه سازه ها حذف خطاهای انسانی می باشد. چنانچه بخواهیم از مزایای بیشتر این محصول نام ببریم باید به قابلیت تولید آن به صورت انبوه، مقرون به صرفه بودن در حمل و نقل آن، عدم تهدید برای محیط زیست به دلیل دارا بودن قابلیت بازیافت، عدم اشتعال پذیری، مقاومت بسیار بالا در برابر موجودات موزی و حشرات و مقاومت در برابر تغییرات آب و هوا و دمایی اشاره کنیم. در کنار تمامی این موارد استفاده از دیوارهای خشک در سازه های lsf که دیگر معایب سنگینی، جذب بیشتر نیروی حاصل از زمین لرزه که در دیوارهای تر وجود داشت را ندارد. تمامی این موارد عاملی شده تا اکثر شهروندان انگلیسی، کانادا، هلند، استرالیا و… به استفاده از این نوع سازه های lsf روی بیاورند.

معایب سازه lsf

در کنار تمامی این مزایا معایبی هم وجود دارد که لازم برای انتخاب صحیح شما ذکر بشود. استفاده از نیروی کار مجرب و ماهر یکی از ملرومات ساخت این سازه ها می باشد. محدودیت در ابعاد دهانه ها و همچنین تعداد طبقات از دیگر معایب آن می توان بشمار برود. این گونه سازه امکان ساخت در اندازه های مرتفع را دیگر نداشته و می بایست براساس استانداردهای موجود و در ارتفاع های استاندارد بنا شوند.

نحوه اجرای سازه lsf

انواع سازه های lsf با استفاده از مقاطع فولادی جدار نازک به نام LGS تولید می شود. این مقاطع در اصل محصولات فولادی نورد سرد می باشد که با استفاده از ورق های فولادی نازک تولید می شود. استفاده از ورق های فولادی نازک در ساخت این مقاطع باعث ساخت مقاطعی با وزن کم خواهد شد که در نتیجه موجب اجرای راحت و ساخت ساختمان های با دوام خواهد شد. سقف در این گونه سازه ها به صورت شیب دار و با استفاده از خرپای تیرچه صنعتی می باشد. شما می توانید همچنین قیمت هر متر خرپای تیرچه را از این لینک دریافت نمائید.

در یک دید کلی سازه های سبک فولادی lsf از هیچ لحاظ ظاهری با دیگر سازه های معمولی متفاوت نمی باشد. برای انواع بخش های داخلی از انواع سرامیک ها، رنگ و یا مقاطع فولادی معمول می توانید استفاده کنید. همچنین در بحث عایق سازی های ساختمان می توانید از انواع پشم شیشه ، پشم سنگ و … متناسب با محل اجرا و موقعیت مکانی مورد استفاده قرار می دهند.

10 مورد از الزامات اجرای ساختمان های سبک فولادی lsf

  1. اجرای این سازه ها در مناطق زلزله خیز با خطر نسبی زیاد تحت استاندارد آئین نامه 2800 ایران مجاز نیست.
  2. محدودیت بار زنده برابر با 250 کیلوگرم بر متر مربع و بار مرده برابر با 350 کیلوگرم بر متر مربع برای سقف می باشد.
  3. تامین اصول و ظوابط دیافراگم صلب برای تمامی سقف ها الزامی است.
  4. اتصالات جوشی مورد استفاده می بایست تحت استاندارد AISC ،AWS و AISI باشد.
  5. اجرای تمهیدات لازم برای شرایط مختلف آب و هوایی اقلیمی و همچنین جهت عدم مشارکت پانل های غیر باربر و جدا کننده صورت پذیرد.
  6. همچنین الزامات مربوط به انرژی مطابق با استاندارد مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان رعایت شود.
  7. ضوابط مختص اجزاء اتصالی اعم از پیچ خودکار، پیچ و مهره مطابق با آیین نامه AISC و AISI انجام شود.
  8. بازرسی سازه در برابر نبروی باد بر مبنای مبحث ششم مقررات ملی ساختمان
  9. رعایت مشخصات فولاد نورد سرد تحت استانداردهای ASTM
  10. و بررسی تمامی اتصالات اعضاء قائم به اعضاء افقی که به صورت یکپارچه در ارتفاع اعضاء باشد.

نظر شما را به تصویر زیر که خلاصه ای از مقاله فوق می باشد جلب می نمائیم:

سازه های سبک فولادی ال اس اف lsf

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت Pdf سازه های lsf

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *