اخبار صوتی بازار آهن آلات

بررسی علل تحریم 8 شرکت صنایع فلزی ایران توسط آمریکا

تاثیر تحریم 8 شرکت فلزی بر بازار فولاد

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

تشدید تحریم صنایع فلزی ایران همزمان با تحریم های حوزه نفت

8 شرکت صنایع فلزی ایران که تحریم شدند کدامند؟

در روز پنجشنبه پنجم تیرماه یکهزار و سیصد و نود و نه وزارت خزانه داری آمریکا اقدام به تحریم هشت شرکت فعال در حوزه فولاد در ایران کرد که از میان این هشت شرکت ، پنج شرکت مرتبط با مجتمع فولاد مبارکه اصفهان می باشد. این وزارت طی ابلاغیه ای اعلام کرد از میان این هشت شرکت، پنج شرکت یا در مالکیت یا تحت کنترل مستقیم یا غیر مستقیم فولاد مبارکه می باشد. اسامی این شرکت ها به  شرح زیر است. شرکت تجارت فولاد تارا واقع در کشور آلمان، شرکت فولاد متیل از شرکت های تابعه فولاد مبارکه واقع در ایران و سه شرکت دیگر به نام های پاسیفیک، بتر فیوچر و توکا واقع در امارات متحده عربی . از دیگر شرکت هایی که از تحریم اخیر وزارت خزانه داری آمریکا در امان نماندند، شرکتی بود که نشانی اش در چین و هنگ کنگ ثبت شده که به علت ارتباط با صنایع فلزی ایران از طریق فروش 300 تن گرافیت به این صنایع، در این فهرست جای گرفت. سه شرکت دیگر شرکت آلومینیوم جنوب ، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران و مجتمع جهان فولاد سیرجان که همگی در حوزه تولید آلومینیوم، فولاد و آهن نیز می باشند از دیگر اسامی واقع در این لیست بودند.

امروز که اقدام به تحریر این مطلب می کنیم دقیقا هفت روز از قرار گرفتن هشت شرکت صنایع فلزی ایران و حتی مرتبط با ایران به فهرست شرکت های تحت تحریم اوفک (دفتر کنترل دارایی های خارجی یکی از نهادهای زیر مجموعه وزارت خزانه داری آمریکا) می گذرد. ایران پیش از این هم شاهد چنین تحریم هایی در تمامی حوزه های اقتصادی من جمله فولاد بود. به گزارش خزانه داری آمریکا مجتمع فولاد مبارکه اصفهان بزرگ ترین واحد صنعتی تولیدی در حوزه فولاد در خاورمیانه و آفریقا می باشد که یک درصد از سهم تولید ناخالصی داخلی ایران را از آن خود کرده است. ناگفته نماند مجتمع فولاد مبارکه اصفهان خود پیش تر در لیست تحریم ها قرار گرفته است. تحریمی که دولت ترامپ همزمان با سالگرد خروج آمریکا از برجام برای حوزه فولاد و فلزات معدنی ایران اعمال کرد. شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در آبان ماه 1397 ، همچنین تقریبا دو ماه پس از آن یعنی در اواسط دی ماه برخی دیگر از صنایع فولادی من جمله فولاد هرمزگان، فولاد اصفهان، فولاد آلیاژی ایران، شرکت ملی مس ایران، فولاد خوزستان، شرکت صنعتی و معدنی چادرملو، شرکت آلومینیوم المهدی، فولاد صبا، فولاد کاوه جنوب، شرکت صنعتی و معدنی گل گهر شرکت اهن و فولاد غدیر نیز از شرکت هایی بودند که در لیست تحریم های ایران قرار گرفتند.

آمریکا در شرایطی این گونه تحریم های سختگیرانه به ایران تحمیل می کند که مقامات جمهوری اسلامی پیوسته اعلام کرده و می کنند که با دولتی که به پیمان های قبلی خود پایبند نبوده، آن هم در شرایط تحت فشار حاضر به مذاکره نمی باشد. تحریم های چند ساله دولت ترامپ تا جایی پیش رفته که در گزارشی که توسط شبکه آمریکایی بلومبرگ منتشر شد گزارش شده بود سیاست های تحریم علیه ایران به آخر خط رسیده است و آمریکا گزینه زیادی برای اعمال تحریم های بیشتر در اختیار ندارد.

این در حالی است که صنایع فولاد و فلزی ایران یکی از مهمترین منبع درآمد غیر نفتی بعد از ممنوعیت صادرات نفت برای ایران به حساب می آید، ضمن آن که ایران همانند دیگر کشور های جهان این روزها با بحران کرونا دست و پنجه نرم می کند که مطابق با گزارش صندوق بین المللی پول پیش بینی رشد اقتصادی منفی را برای ایران کرده است. همچنین این نهاد اخیرا از تخلیه شدن اثر تحریم های آمریکا سخن به میان آورده است. تحریم هایی که طبق نظر تحلیل گران با سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران اتخاذ می شود و در نهایت نتیجه ای برای آمریکا نداشته و نتوانسته آن ها را به هدف خود و کشاندن مقامات جمهوری اسلامی به پای میز مذاکره بکشاند، همانگونه که پیش تر عنوان کردیم مقامات ایران همواره تاکید داشته اند در شرایط تحت فشار حاضر به مذاکره نخواهند شد.

تاثیر تحریم فلزات اساسی از سوی آمریکا بر بازار فولاد

آمریکا که این تحریم ها را سیاست فشار حداکثری خود علیه ایران و کشاندن مقامات جمهوری اسلامی بر سر میز مذاکره می داند از سال پیش تاکنون طی اقدامات و بیانیه هایی صنایع فلزی ایران و شرکت های داخلی و خارجی وابسته به این صنایع را تحریم کرده است. که آخرین آن تحریم 8 صنایع فلزی دیگر در تاریخ پنجم تیرماه سال 99 بود. سال گذشته در تاریخ هجدهم اردیبهشت ماه 1398 دولت ترامپ صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران را به لیست تحریم های خود افزود. در طی این اقدام رئیس خانه معدن ایران تاثیرات این تحریم ها را اینگونه بیان کرد که پس از پیروزی انقلاب صنایع در حوزه معدن پیشرفت های چشمگیری داشته و به نهایت شکوفایی خود رسیده است. ایشان افزودند: اگرچه این صنایع با مشکلات عدیده ای من جمله تحریم ها و عدم دسترسی به منابع دانش و تولید معدنی کافی همراه بود ولی با این حال در تامین منابع مورد نیاز کشور و فعالیت در چرخه تولید در صنایع معدنی حضور فعال داشته است. ایشان همچنین افزودند صنایع معدنی نقش اصلی در صادرات غیر نفتی ایفا می کند و هنوز وجود دارند کشورهایی در همسایگی ایران که به صنعت فولاد ایران نیازمند هستند که به پشتوانه آن چرخه صادرات این صنعت قطع نخواهد شد.

امید داریم هرچه زودتر شاهد رفع تمامی مشکلات و موانع در سطح جهانی و در پی آن رشد اقتصادی در کشور باشیم. خلاصه مقاله فوق را در تصویر زیر مشاهده نمائید:

تاثیر تحریم فلزات اساسی از سوی آمریکا بر بازار فولاد

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9261″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column_text]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[/vc_column_text][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت PDF بررسی تاثیر تحریم 8 شرکت فلزی بر بازار فولاد

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *