اخبار صوتی بازار آهن آلات

تاثیر کرونا بر بازار فولاد ایران و جهان (بروز رسانی 99/04/24)

بازار جهانی فولاد تحت تاثیر ویروس کرونا

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

کرونا ویروس بازار جهانی فولاد را هم تهدید کرد!

کرونا ویروس بازار جهانی فولاد را هم تهدید می کند!

چین یکی از قطب های اصلی اقتصادی در دنیا می باشد که دقیقا در زمانی که با آمریکا به توافقاتی برای ایجاد روابط همکاری بین خودشان دست یافته بودند ورود ویروس کرونا داستان را بهم ریخت و جور دیگری رقم زد. این گونه به نظر می رسید که این ویروس تاثیر چندانی بر تولید ناخالص این کشور نداشته باشد ولی بی تاثیر هم نبود. این تاثیر را می توان ناشی از تاثیر پذیری بسیار زیاد این صنعت با کوچکترین تغییرات در جو روانی در بازار دانست.

در یک حالت کلی قیمت ها در بازار فولاد تاثیر پذیری بالایی از اتفاقات و تحولات در عرصه های مختلف سیاسی پزشکی و مواردی از این دست دارد. بر همین اساس افت قیمت این اواخر بازار فولاد تحت تاثیر این عوامل همراه بوده است. در صورتی که دولت چین نتواند داستان این ویروس را کنترل کند و قرنطینه بزرگ این کشور را ادامه دهد ممکن است شاهد فاجعه در این بازارها شویم. به همین دلیل هر آنچه که بخواهد در بازار چین رخ دهد تاثیر بسزائی در تحولات و قیمت های این بازار خواهد گذاشت.

پیش بینی ها حاکی از آن است که این ویروس نیز مانند ویروس سارس در سال 2003 نیاز به یک دوره سه ماهه جهت کنترل و توقف نیاز دارد. هم اکنون و با رشد و شیوع این ویروس در سرتاسر چین و همچنین در کل دنیا انتظار می رود دولت محدودیت هایی در جهت مبادلات و تردد و حمل کالا در نظر بگیرد. پیش بینی می شود پس از گذشت این زمان و با توقف رشد این ویروس تقاضا و مبادلات فولاد با رشد چشم گیری همراه شود.

سنگ آهن در این مدت یعنی در کمتر از دو ماه گذشته با حدود 10 دلار کاهش قیمت همراه بود در کنار آن رشد رو به بالای زغال سنگ بود که ب توقف همراه شد. عموما در این بازار ها در چین طی دو ماه ابتدایی سال مقارن با ژانویه و فوریه آمار تقاضا به دلیل تعطیلات سال نو با کاهش روبرو می شود که در پی آن بازار با کاهش آمار مصرف و در کنار آن کاهش تولید همراه می باشد. در ترکیه همچنین قیمت قراضه با افت بسیار شدیدی همراه بود به گونه ای که قیمت بیلت CIS به 395 تا 400 دار فوب افت داشت. که طبیعتا با طولانی تر شدن تعطیلات و قرنطینه ها در کشور چین ممکن است فولاد سازان این کشور به سمت صادرات فولاد و آهن آلات در بازارهای جهانی بخواهند رو بیاورند که این امر موجب کاهش قیمت در بازارهای قراضه آهن ، قیمت میلگرد تیرآهن و مواردی از این خواهد شد.

از جهات دیگر افزایش نرخ در کشور امارات را شاهد بودیم. هرچند که این افزایش نرخ حتی نتوانست موجب افزایش رونق در بازار فولاد بشود. به همین ترتیب شنیده ها نشان از آن است که قیمت ها در این کشور با کاهش همراه خواهد شد. چین یکی از بزرگترین صادر کنندگان فلزات و فولاد به سراسر جهان محسوب می شود که هم اکنون که حمل و نقل بار این محصولات که با بحران این چنین همراه شده است دچار تردید از سوی فعالان این کشور همراهند که آیا محموله ها را با خطوط ریلی و یا ترنسفر دریایی انتقال دهند. بر همین اساس این کشور نمی تواند زمان زمان تحویل به موقع بار خود را تضمین کند.

کرونا ویروس و افت قیمت سنگ آهن

 

در کنار تمامی تمهیدات دولت چین کشورهای همکار با این کشور دیگر چندان رقبتی در معامله با این کشور از خود نشان نمی دهند. بر همین اساس یا اقدام به بستن مرز خود بر روی چینی کرده اند و یا قوانین گمرکی را با شدت و سختگیری هایی بیشتر نسبت به قبل اعمال کرده و معاملات خود را با طرف چینی می کنند. حتی در برخی موارد تحویل و خروج بارشان را از گمرک با چند روز تعویق همراه می کنند که بر همین اساس به کاهش قیمت های این کشور منجر خواهد شد.

در طی افزایش مبتلایان به کرونا ویروس در ایران اغلب کشورهای همسایه جهت جلوگیری از ورود این ویروس به کشور خود اقدام به بستن مرزهای زمینی و هوایی بر روی ایران کردند. در طی این اتفاق عراق و ترکیه که یکی از بازارهای اصلی صادرات آهن برای ایران به حساب می آمدند با بستن مرزهای خود معامله با ایران نداشته که بر همین اساس قطعا به بازار فولاد لطمه خواهد زد. این اقدام که ممکن است تا چندین ماه به طول بینجامد می تواند این اقتصاد را که رکود بسیار شدیدی را بر اثر تحریم های ثانویه دولت ترامپ تجربه کرده بود در هم بکوبد. ترس از کرونا ویروس موثر بر اقتصاد بی ثبات خواهد بود ضمن آنکه بازارهای ارزی را نیز برهم خواهد زد و نرخ تورم را نیز افزایش خواهد داد. با این حال امید داریم هرچه سریع تر شاهد ریشه کن شدن این ویروس و بازگشت به روال و اوضاع بهتر از قبل باشیم.

بررسی شک هایی که کرونا به دنیا وارد کرد و راه حل های آن!

در رابطه با موضوع ویروس کرونا و شک هایی که این ویروس با خود به دنیا وارد وارد کرده است شبکه اکوایران با پروفسور محمد هاشم پسران نامزد جایزه نوبل اقتصاد گفتگویی کرد. در این مصاحبه به تمامی اثر های ویروس کووید-19 بر اقتصاد ایران و جهان و راه کار هایی برای مقابله با آن پرداخته اند. در ابتدایی ترین بخش از گفتگوی ایشان به تدابیر ویژه عبور از بحران و آنتی شوک های بحران کرونا پرداخته شده است. ایشان با تاکید بر ارائه بسته های حمایتی از سوی دولت به مردم بیان کرد ویروس کرونا از معدود بحران هایی می باشد که در بازار همزمان هم برای عرضه و هم برای تقاضا مشکل ایجاد کرده که تحریک تقاضا در شرایط کنونی کرونا به مراتب از تحریک عرضه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در بخش دوم، ایشان با بیان اینکه ویروس کووید-19 تفریبا تا سه ماه آینده جامعه را درگیر خود خواهد کرد مجدد بر تاثیر بالای بسته های حمایتی تاکید کرد. در بخش هایی از گفتگوی ایشان فرمودند برای حفظ تقاضا و کمک رسانی به اقشار آسیب دیده از کرونا خلق پول می تواند موثر باشد. ایشان بازار اوراق بدهی ایران را در مقابه با شک وارد شده به اقتصاد ایران موثر دانست. ایشان با اشاره به اینکه بازار اوراق بدهی ایران داخلی و کوچک بوده که رقیب آن بازار سرمایه است، بیان کرد نرخ سود این بازار (بازار اوراق بدهی) باید به گونه ای باشد تا مردم را ترقیب به فعالیت در آن کند. اوراق بدهی تا اندازه ای توانایی تامین مالی برای مقابله با ویروس کرونا را دارد. به نقل از ایشان با وجود اینکه تورم از اهمیت بالایی برخوردار است در حالت حاضر اولویت ما نبوده که در پی کاهش تقاضا در این دوران اثر تکاثری و شدیدی دارد که باید کنترل شود. اقدامات کاهش اثر کرونا بر اقتصاد باید به صورت جهانی و در پی کاهش خطر این ویروس در سه ماه آینده امکان پذیر است.

تاثیر کرونا بر بازار فولاد

بازار طلا و بورس هم کرونایی شدند!

به نقل از پایگاه خبری فولاد ایران اکثر کشورهای ثروتمند در دنیا علاوه بر هزینه بیش از 9 تریلیون دلار برای مقابله با تاثیرات اقتصادی ویروس کرونا به دنبال صرف هزینه های بیشتر به این هدف هستند چرا که دولت ها به دنبال اقتصادی کارآمد تر در دوران پسا کرونا می باشند. اقتصادی که اکنون بدترین بحران خود را در 70 سال گذشته تجربه کرده و احتمال آن دارد از بحران مالی و حتی رکود نیز فراتر خواهد رفت. تا به امروز که بازار بورس ایالت متحده رونق 11 ساله خود را تجربه می کرد اکنون از رونق افتاده است. به صورت همزمان بازار طلا نیز با نوسانات بالا و مبهم بودن آینده این نمودار نیز برای سرمایه گذاری پناهگاه امنی نخواهد بود. بازار طلا اما به نوعی برعکس عمل کرده است. قرن هاست سرتاسر دنیا دلار را به عنوان ارز برجسته دنیا می دانند. امروزه بیش از 60 درصد از ذخایر بانکی خارجی و 40 درصد از بدهی ها به دلار آمریکا می باشد. همانگونه که رئیس جهانی استراتژی ارزی و تحقیقاتی بازار در الجزیره گفته است: دلار پادشاه باقی خواهد ماند و اگر این یک بازی تاج و تخت بود، دلار بر تخت پادشاهی در حال مرگ بوده و هست و دلار از زمان جنگ های جهانی تاکنون بر تمام هفت پادشاهی زیر سلطه خود تسلط دارد. ضمن آنکه به چالش کشیدن بازار دلار زمانی 20 تا 30 ساله می خواهد. مقالاتِ تحقیقاتی برای تاثیر کرونا بر بازار فولاد را در وب سایت تخصصی فولاد آهن سه دریافت نمائید.

علت افزایش قیمت اخیر تیرآهن و میلگرد چه بود؟

بیایید نگاهی به روند قیمت تیرآهن از تقریبا ابتدای سال جاری تا به امروز بیندازیم.

  • قیمت تیرآهن 14 با حدود 90 درصد افزایش از 8 هزار تومان به 15 هزارتومان
  • تیرآهن 16 و 18 با حدود 100 درصد افزایش از 7 هزارتومان به 12500 هزار تومان
  • تیرآهن 20 با حدودا 130 درصد افزایش از 6900 به 15 هزار تومان
  • تیرآهن 22 و 24 با حدودا 120 درصد افزایش از 6500 به 14 هزار تومان
  • و تیرآهن 27 و 30 با 170 درصد افزایش از 7500 به 20 هزار تومان رسید.

روند تغییر قیمت تیرآهن و نرخ ارز از فروردین تا تیر 99

و اما علت چیست؟

با نگاهی به این روند مشاهده خواهید کرد که کمترین افزایش قیمت را تیرآهن 14 و بیشترین را تیرآهن های 27 و 30 داشته اند. 3 عامل اصلی در این افزایش قیمت دخیل است. اول آنکه افزایش تولیدات در بخش تیر14 موجب رشد کمتر قیمت این محصول شده است. عامل دوم رشد بی رویه بورس و تاثیر محرک آن بر بازارهای موازی و عامل سوم کاهش تولید و عرضه سبدهای تیر سنگین موجب افزایش قیمت این مقطع شده است. متاسفانه همچنان شاهد افزایش قیمت در محصول میلگرد در میادین بودیم به گونه ای که قیمت میلگرد تا 10 هزار و 400 تومان افزایش یافت. این در حالی ست که زمزمه هایی در بازار شمش به قیمت 9 هزار و 400 تومان به گوش می رسید. به گفته ی برخی افراد معاونت معدنی وزارت صمت قصد دارد در هفته جاری در جهت کنترل قیمت ها اقداماتی انجام دهد. بر همین اساس اواسط هفته جاری پیش بینی می شود رقابت بر سر معاملات شمش و دیگر محصولات فولادی در بورس کالا اعمال شود. پیش از این داریوش اسماعیلی معاون وزارت صمت خبر از تعیین تکلیف قیمت های زنجیره فولاد حداکثر تا روز سه شنبه یعنی امروز را داده بود.

در ادامه نظر شما را به راه های پیشگیری از کرونا ویروس جلب می نماییم:

 

 

راه های پیشگیری از کرونا ویروس

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5485″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت PDF کرونا ویروس بازار جهانی فولاد را هم تهدید کرد!

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *