دانشنامه و مقالات

متره و برآورد میلگرد

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

متره و برآورد چیست؟

آموزش متره و محاسبه میلگرد

در یک تعریف کلی مفهوم متره و براورد عبارت است از اندازه گیری میزان مصالح مورد نیاز برای اجرای پروژه ساختمانی و یا محاسبه میزان مصالح مصرف شده در پروژه. طبیعی است این مسئله در هر پروژه ای از اهمیت بالایی برخوردار باشد چرا که برآورد هزینه ها و میزان مصالح مورد نیاز برای هر پروژه ای چه از لحاظ هزینه و چه از لحاظ برنامه ریزی های لازم و وقت برای مهندسان دارای اهمیت می باشد. در حالت استاندارد این محاسبات دارای یک سری قوائد محاسبات و تحلیل های خاص خود می باشد که در این مقاله به بررسی این قوانین، اختصاصی برای محصول میلگرد خواهیم پرداخت.

جدول متره و برآورد میلگرد

جداول خلاصه صورت وضعیت مالی و خلاصه متره را در ادامه خواهید دید. برای سهولت در دسترسی شما عزیزان فایل دانلود این جداول نیز در پایین هر تصویر قرار داده شده است:

 

جدول متره و برآورد میلگرد

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-file-excel-o”]

دانلود جدول خام ریز متره اکسل

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

 

خلاصه متره میلگرد

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-file-excel-o”]

دانلود فایل خام اکسل متره و برآورد

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

 

صورت وضعیت مالی متره و برآورد

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-file-excel-o”]

دریافت فرم صورت وضعیت اکسل

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

آموزش متره میلگرد فونداسیون

اکنون می خواهیم در ادامه به آموزش متره و برآورد میلگرد بپردازیم. در نقشه های ساختمانی میلگرد را با علامت Ø مشخص می نمایند. توجه کنید عددی که قبل از این علامت باشد نشان دهنده تعداد میلگرد و عدد پس از آن بیانگر نمره یا قطر میلگرد می باشد. به طور کلی محل نصب این مقاطع در پی یا شناژ فونداسیون می باشد. بر همین اساس در پی یا فونداسیون دو دسته میلگرد مش یا کف پی و بولت را اندازه می زنیم و در شناژ دو دسته میلگرد به ترتیب میلگردهای طولی شناژ و خاموت را باید محاسبه کنیم.

محاسبه متره میلگرد شناژ

میلگردهای شناژ به صورت ردیف های سراسری قرار می گیرد به این صورت که از داخل تمامی پی ها و شناژ های هر راستا عبور می کند تا به انتها برسد. این مقاطع را به دو گروه افقی و عمودی تقسیم و میزان هر بخش را جداگانه حساب می کنیم. مگر اینکه در بعضی نقشه ها اصلا ردیف عمودی شناژ نداشته باشد.

فرمول های متره و برآورد

جهت اندازه گیری میزان میلگرد در پروژه با واحد کیلوگرم سه فرمول زیر موجود می باشد:

  1. طول یک عدد میلگرد × تعداد = طول کل میلگرد
  2. طول کل ( با استفاده از فرمول 1 بدست بیاورید) × وزن یک متر میلگرد = وزن کل یا مقدار
  3. مقدار یا وزن کل ( با استفاده از فرمول 2 بدست بیاورید) × قیمت واحد = قیمت کل

پیش از استفاده از فرمول اول ابتدا باید طول یک عدد میلگرد را محاسبه کنید. به این صورت که از مجموع اضلاع آن طول یک عدد مقطع را بدست بیاورید. برای بدست آوردن طول یک عدد مش می بایست اندازه سه ضلع آن را با هم جمع زده سپس جهت بدست آوردن طول یک بولت 2 ضلعی یک عدد میلگرد طولی شناژ 3 ضلعی و یک خاموت 6 عدد را با یکدیگر جمع بسته و در فرمول اول قرار دهید. در فرمول اول تعداد شامل 2 عدد است. یکی از تعداد مورد نیاز تعداد میلگرد می باشد که عدد ما قبل از علامت Ø نشان دهنده این مقدار است. عدد دیگر را از روی پلان فونداسیون بردارید. در فرمول دوم نیز وزن یک متر میلگرد را با توجه به نمره میلگرد که عددی بوده که بعد از علامت Ø بر روی نقشه موجود است.

نرم افزار متره و برآورد

 

 

آموزش متره و برآورد ، صورت و وضعیت

انواع متره به دو صورت متره بسته و باز می باشد که در ادامه به جزئیات این دو خواهیم پرداخت:

  1. متره بسته

متره بسته به این معنا می باشد که با توجه به واحدهای مورد نیاز و بر طبق ترتیب ردیف ها و فصول فهرست بنا و ابنیه مقادیر مصالح مورد نیاز را اندازه می زنند. بر این اساس مقادیر درج شده بر روی نقشه را داخل جداول ریزمتره قرار داده و مقادیر را در هر بخش بدست می آورند. ناگفته نماند به افرادی که این نوع محاسبات را انجام می دهند مترور گفته می شود. توانایی مترور در محاسبه مقادیر و انجام عملیات های ریاضی و مهندسی از اهمیت بالایی برخوردار است تا بتواند مقادیر را به بهترین شکل و کاملا درست بدست بیاورد.

هر پروژه ساختمانی دارای بخش های متعدد می باشد که هرکدام مستلزم محاسبه خاص خود می باشد. دقت بفرمائید مراحل یکی اما مقادیر متفاوت است. در پایان کار محاسبه خلاصه صورت وضعیت را بر روی برگه خلاصه متره منتقل می نمایند. اکنون در این مرحله مقادیر بدست آمده را برای برآورد هزینه ها به بخش مالی ارجاع می دهند. در این بخش برای هر محصول مقادار بدست آمده را در قیمت آن ضرب کرده تا قیمت محصول مورد نیاز بدست بیاید. به همین ترتیب قیمت روز میلگرد از اهمیت بالایی برخوردار خواهد شد. اکنون برای برآورد هزینه خالص پروژه قیمت کل هر فصل را به برگه خلاصه فصول قیمت خالص پروژه را بدست می آورند. البته لازم است هزینه های جانبی هزینه های بالا سری ضریب منطقه ای، ضریب ارتفاع، ضریب طبقات ضریب سختی کار و مبالغ تجهیز کارگاه را به این مقدار اضافه نمایند.

در قیمت های پایه فهرست بها و ابنیه هزینه های کل مصالح، هزینه هایی از قبیل بارگیری حمل و نقل تجهیزات، ماشین آلات نیروی انسانی موجود می باشد. دقت بفرمائید هرکدام از عملیات هایی که برای هر پروژه ساختمانی انجام می شود واحد مربوط به خود را دارد. در ادامه هر کدام را به تفکیک برای شما تهیه کرده ایم:

  • واحد متر مکعب: عملیات های خاکبرداری، خاکریزی، بتن ریزی، سنگ چینی، شفته ریزی، آجر کاری، از ضخامت 35 سانت به بالا
  • واحد متر مربع: اندودهای مختلف داخلی و خارجی، کاشی کاری، عایق کاری، سقف تیرچه بلوک، طاق ضربی، شیشه، آسفالت نماسازی و…
  • واحد متر: عملیات هایی از قبیل قرنیزها، انواع لوله کشی، واتر استاپ و …
  • عملیات های مربوط به وزن: کلیه عملیات های فلزی، آرماتوربندی، سیمان و …
  • عملیات های مربوط به عدد: کلیه ادوات برقی، لوازم بهداشتی و…
  1. متره باز (تجزیه بها یا آنالیز بها)

چنانچه شما بخواهید برآوردی دقیق تر و نزدیک تر به واقعیت را از هزینه و زمان لازم برای پروژه ساختمانی خود داشته باشید با استفاده از متره باز امکان پذیر است. باید بگوییم این محاسبات تنها با استفاده از فهرست بها و ابنیه امکان پذیر می باشد. هرچه مقادیر هزینه ماشین آلات مصالح مورد نیاز و هزینه های نیروی انسانی واقعی تر باشد هزینه های محاسبه شده برای پروژه واقعی تر خواهد بود.

جهت برآورد هر یک از موارد به صورت جداگانه هر یک از عملیات های ساخت و ساز، ماشین آلات، مصالح حمل و … بر اساس هر یک از موارد محاسبه بنمائید:

  • تجربه افراد کارگاهی
  • آنالیزهای معتبر در کتاب های مرجع دانشگاهی
  • آنالیز منتشر شده توسط سندیکای شرکت های ساختمانی
  • آنالیزهای فهرست بها و ابنیه پایه سال 1380

برای محاسبه متره باز بعد از آنالیزها و دسته بندی های لازم از نیروی انسانی، تجهیزات و ماشین آلات مصالح هزینه های حمل و نقل و جابجایی را در جداولی تنظیم می کنند. پس از آن با ضرب قیمت واحد هر کدام به قیمت تفکیک شده هر کدام خواهید رسید. اکنون با جمع تمامی اقلام با یکدیگر به یک هزینه کلی از پروژه دست پیدا خواهید کرد. لازم است در انتها ضرایب مربوط به هزینه های بالا سری، ضریب ارتفاع، ضریب طبقات، ضریب سختی کار را در این هزینه ضرب کنید تا قیمت کل پروژه را داشته باشید.

اسناد و مدارک لازم جهت متره و برآورد اولیه به شرح زیر می باشد:

  1. نقشه های کامل سازه ای، معماری تاسیسات الکتریکی مکانیکی و جزئیات لازم
  2. جداول متره، خلاصه متره و مالی
  3. منابع تجزیه بها
  4. قیمت روز مصالح مانند قیمت روز میلگرد ، نیروی انسانی، هزینه های ماشین آلات و حمل و نقل
  5. فهرست بهاء منضم به پیمان

امیدواریم در انتهای این مقاله پاسخ تمامی سوالات خود را گرفته باشید. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

آموزش متره میلگرد فونداسیون[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت Pdf آموزش متره و برآورد

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *