اخبار لحظه ای بازار آهن

تاثیر افزایش قیمت بنزین در سال 98 بر بازار فولاد

تاثیر افزایش قیمت بنزین بر سهام پالایشگاه

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

تاثیر افزایش قیمت بنزین

هفته پایانی آبان ماه همزمان با بارش باران و برف سنگین همچنین متقارن شدن با برخی اعتراض نسبت به گرانی بنزین همراه بود که در این مقاله قصد بررسی این عوامل و تاثیری که می تواند بر بازار فولاد و قیمت روز میلگرد داشته باشد را داریم.

در بازار داخلی ایران طی سه روز ابتدایی هفته گذشته به دلیل وجود برخی محدودیت هایی در عرضه شمش قیمت مقاطع فولادی با افزایش همراه بود ولی این افزایش پایدار نبود و با ورود به روزهای پایانی هفته قیمت ها روند نزولی به خود گرفت. برخی از تحلیل گران این افزایش و کاهش قیمت مقاطع در هفته پیش را اینگونه بیان کردند که افزایش قیمت را ناشی از عوامل اقتصادی و کاهش قیمت را ناشی از شرایط سیاسی دانستند.

موضوع دیگری که حائز اهمیت بود موضوع صادرات شمش و به طبع آن کاهش آهن اسفنجی در بازار آهن آلات می باشد. این موضوع از آن جهت بر روی قیمت مقاطع فولادی به طور مثال میلگرد تاثیر داشت که کارخانه هایی که برای تولید مقاطع فولادی ملزم به تامین شمش فولادی از دیگر کارخانجات بودند با محدودیت هایی همراه شدند که طبیعتا بی تاثیر بر قیمت محصولات تولیدی این کارخانجات نبود. وضعیت دیگر مقاطع از جمله تیرآهن با یک ثبات نسبی همراه شد که با تمامی این تفاسیر تحلیلگران جو سیاسی اخیر را دلیل ثبات نسبی در میادین آهن آلات می دانند.

این داستان برای دیگر محصولات فولادی نیز صادق بود. به گونه ای که ورق گرم کاهش قیمت 300 تومانی داشت. به همین ترتیب محصول نورد و لوله اهواز هم افت قیمت را تجربه کرد. ورق گرم فولاد مبارکه اما، در ابتدای هفته با افزایش قیمت و سپس در روزهای پایانی هفته با کاهش قیمت همراه شد. ورق گرم دیگر کارخانجات از جمله فولاد کاویان و یا ورق گرم اکسین نیز در ابتدا روندی سعودی و در انتهای هفته روندی نزولی را در پیش گرفت. باز در این مورد دلیل نوسانات قیمت ورق گرم را می توان فعالیت برخی بازاریان دانست که با اتفاقات اخیر فرصت را از فعالان گرفت.

ورق سرد در هفته ای که گذشت تنها در روزهای پایانی هفته و با افزایش نرخ ارز اندکی فعال شد. ورق گالوانیزه همچنین تحت تاثیر نرخ ارز و ورق گرم در ابتدا با افزایش قیمت و در انتها با کاهش قیمت همراه شد. بازار صادرات سنگ آهن نیز در هفته ای که پشت سر گذاشت با افزایش قیمت همراه بود به گونه ای که سنگ آهن مگنتیت و هماتیت خلوص 61 درصد هر دو چیزی حدود 3 دلار افزایش قیمت داشتند.

اما بیلت و شمش هفته گیجی را به خود دید که در یک حالت کلی می توان نوسانات را نزولی ارزیابی کرد. بسیاری از تحلیلگران عواملی را مسبب کاهش قیمت در این بخش از بازار دانستند. ابتدا عامل اصلی را به دلیل جو اجتماعی روزهای اخیر و دلیل دوم را افزایش قیمت میلگرد که مسبب ایجاد آرامش نسبی در میادین و بازار آهن آلات شد، دانستند. در نهایت می توان این گونه بیان کرد که با توجه به روند صادرات شمش که طی دو هفته اخیر میادین آهن آلات به خود دیده است و به طبع آن به وجود آمدن برخی محدودیت ها در بازار آهن اسفنجی کاهش قیمتی در بازار شمش پیش بینی شده می شود. البته همچنان متذکر می شویم که به دلیل نوسانات نمی توان نظر قطعی در خصوص کاهش یا افزایش قیمت داد و باید منتظر رفتار بازار و تحلیل روزهای آتی ماند.

این مطلب ناگفته نماند که افزایش و کاهش محصولات فولادی در میادین بین الملل نیز می تواند تاثیراتی بر قیمت آهن در بازار داخلی داشته باشد. بررسی ها حاکی از آن است که در بازار آهن بین الملل نیز قیمت ها افزایشی بوده است. در ادامه به بررسی قیمت برخی از محصولات آهنی در بعضی از کشورها خواهیم پرداخت. در هفته ای که گذشت در میادین چین تقاضای فولاد با افزایش همراه بود که به طبع آن قیمت سنگ آهن در روزهای پایانی هفته بالا گرفت همچنین موجودی انبار فولاد در این کشور با محدودیت و کاهش همراه شد. بررسی ها نشان می دهد که صنعت ساخت و ساز در این کشور داغ بوده که موجودی انبار آهن آلات را تا حدود 753 هزار تن کاهش داده است.

در ترکیه نیز قراضه سنگین کلاس 1 و 2 وارداتی نیز با افزایش حدود 2 دلاری همراه بود. این داستان برای قراضه سنگین کلاس 1 و 2 وارداتی در تایوان برابر با چیزی حدود 5 دلار و برای قراضه کانتینری چیزی حدود 4 دلار بود. این در حالیست که قیمت قراضه آهن در میادین آمریکا و ژاپن با ثبات نسبی همراه بود و به ترتیب در آمریکا هر لانگ تن چیزی در حدود 234 دلار و قراضه سنگین کلاس 2 برابر با 230 دلار هر تن فوب به فروش رفت.

می توان این گونه بیان کرد که بازار رو به بهبود قراضه آهن همچنین بازار صادرات تاثیر مثبتی بر بازار بیلت و شمش فولادی داشته است که در نهایت قیمت رو به بالا پیش بینی شده است. در میادین داخلی همچنین صادرات شمش فولادی در ترکیه و در شرق آسیا شمش فولادی با یک ثبات نسبی همراه بود. به طور کلی در هفته ای که گذشت در ترکیه قیمت ها ثبات داشت و نه افزایش و نه کاهش چشمگیری را به خود دید. در اروپا و آمریکا همچنین مقاطع فولادی افزایش یا کاهشی نبوده و با ثبات خرید و فروش شدند.

تاثیر افزایش قیمت بنزین بر سایر کالاها

در یک حالت کلی می توان این چنین بیان کرد که تمامی بازار ها از جمله آهن آلات یا دیگر کالاها متاثر از رفتارها و هیجانات می باشند. طی دو روز ابتدایی هفته پیش این قیمت ها نیز بی تاثیر نبوده و با افزایش قیمت همراه شدند. البته که با ورود به روزهای پایانی هفته و با ایجاد آرامش همچنین با کاهش قیمت ارز از روز چهارشنبه نیز قیمت ها شیب کاهشی به خود گرفت.

در خصوص بررسی تاثیر افزایش قیمت بنزین بر بورس ، سایر کالاها همچنین تاثیر افزایش قیمت بنزین بر سهام و یا سهام پالایشگاه باید این چنین بیان کنیم مطابق با گفته ها و تحلیل های اخیر اقتصاددانان قیمت سوخت اثر نسبتا جزئی را می تواند بر قیمت کالاها و خدمات داشته باشد و افزایش نسبی قیمت برخی کالاها می تواند نه تنها متاثر از قیمت بنزین بلکه متاثر از سایر عوامل از جمله افزایش یا کاهش نرخ ارز همچنین شرایط آب و هوایی و … دانست. پیش بینی های دقیق تر را می توان به روزهای آتی و بررسی تحلیل اقتصاددانان بسپاریم.

شما همراهان گرامی می توانید از طریق همین وب سایت قیمت روز آهن آلات را دریافت نموده همچنین جهت دریافت مشاوره با مشاوران آهن سه تماس حاصل فرمایید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با در میان بگذارید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت PDF تاثیر افزایش قیمت بنزین در سال 98 بر بازار فولاد

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

2 نظر در “تاثیر افزایش قیمت بنزین در سال 98 بر بازار فولاد

  1. بینام گفت:

    سلام ایاقیمت اهن الات تاپایان سال باز هم روند افزایشی دارد؟

    1. admin گفت:

      با سلام و وقت بخیر
      با توجه به تحلیل ها و خبرهایی که از گوشه و کنار کانال های خبری مطالعه داریم همچنان با قطعیت نمی توان پیش بینی در خصوص افزایش یا کاهش قیمت ها در بازار آهن آلات داد. همانگونه که می دانید بازار ارز و طلا بازار های موازی می باشند که افزایش یا کاهش هر کدام می تواند بر دیگری و همچنین بر بازار آهن آلات تاثیر بگذارد. بنابراین نمی توان نظر قاطعانه با بازه زمانی طولانی داد. پیشنهاد می شود تحلیل های آهن سه را دنبال کنید.

      پایدار باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *