اخبار لحظه ای بازار آهن

آهن بخریم یا نه؟

کی آهن بخریم؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

آیا قیمت آهن گران می شود؟

این روزها همگی شاهد بازاری آرام هستیم اما سوالی که بسیار زیاد ذهن همه و یا حتی خود شما را درگیر کرده است این است که آیا آهن بخریم ؟ کی آهن بخریم ؟ آیا آهن ارزان می شود؟ مواجه شدن با سیل عظیمی از این سوالات ما را برآن داشت تا به تحلیل این موضوع بنشینیم. نتیجه آن مقاله پیش رو می باشد که مطالعه آن شاید تنها 5 دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت و مطالعه آن شاید خالی از لطف نباشد. بهتر است برای بررسی این موضوع ابتدا به تحلیل قیمت 5 عنصر اصلی در بازار آهن آلات و فولاد بپردازیم.

روند کاهشی قیمت آهن

آیا قیمت میلگرد پایین می آید؟

در بازار فولاد ایران قیمت میلگرد با هفته پیش تغییر آنچنانی نداشت و بازار میلگرد یک ثبات نسبی را شاهد بود. این ثبات دو علت داشت. اولین علت آن حداکثر کاهش قیمت شمش آهن بود. کاهش قیمتی که در بازار شمش فولادی اتفاق افتاد پیش بینی می شود به بیشترین حد خود رسیده و دیگر قیمت این محصول افت نخواهد داشت، به همین دلیل دیگر افت فی برای شمش و در نتیجه میلگرد پیش بینی نمی شود.

علت دوم آن نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه بود. با توجه به بررسی های صورت گرفته در رفتار بازار اغلب در روزهای پایانی هر ماه فعالیت ها کمتر شده و اصطلاحا بازار به خواب می رود. دلیل سوم مربوط به بحث موجودی کالا در انبار کارخانجات است. در حال حاضر اکثر تولید کنندگان و کارخانجات صنعت فولاد، تولیدات خود را تنها به سفارشات مشتریان چه در داخل و چه در خارج محدود کرده اند بنابراین انبار کارخانجات از موجودی کافی برخوردار نمی باشد و این هم می تواند خود دلیلی بر این ثبات قیمت باشد.

این داستان در هفته ای که گذشت در بازار فولاد بین المللی اندکی با ایران تفاوت داشت. فعالان ترک در بازار فولاد با اتخاذ سیاست هایی باعث افت قیمت میلگرد کردند. همچنین در کنار این عامل به دلیل رکود شدید ، افت قیمت قراضه که به بررسی آن هم خواهیم پرداخت و کاهش تقاضای میلگرد در بازار آهن آلات ترک ها موجب شد تا فی میلگرد نسبت به هفته پیش باز هم افت پیدا کند. در آمریکا و اروپا مقاطع با افت قیمت 10 تا 13 دلاری همراه بود.

قیمت تیرآهن اصفهان نیز بازار را به نحو دیگری به سود خود چرخاند. قیمت تیرآهن به دلیل افت عرضه از سوی تولید کننده بزرگی مثل ذوب آهن سیر صعودی را طی کرد. کمبود این محصول در بازار موجب شد تا دیگر دارندگان این محصول در فروش کالای خود جانب احتیاط را رعایت کرده و کمتر اقدام به فروش محصول کنند.

نمودار قیمت ورق آهن شهریور 98

قیمت ورق گرم هم در بازار داخلی و خارجی با افت قیمت همراه بود. این محصول در اصفهان ، اهواز همچنین در دیگر نقاط کشور با کاهش قیمت نسبت به هفته گذشته عرضه شد. برای بررسی افت فی در بازار این محصول نیز باید متذکر شویم کاهش تقاضا از سوی مشتریان ، محدودیت در عرضه اسلب همچنین افت میزان تولید از سوی تولیدکنندگان باعث افت بازار ورق گرم و رکود در بازار این محصول گردید. افت قیمت ورق گرم تاثیر خود را بر بازار ورق گالوانیزه نیز گذاشت. به گونه ای که در هفته گذشته قیمت ورق گالوانیزه چیزی حدود 100 تا 200 تومان کاهش پیدا کرد. در بازار ورق سرد نیز با کاهش قیمت اندکی مواجه شدیم که کاهش تقاضا در این محصول افزایش قیمت آن را شاهد نخواهیم بود.

افزایش قیمت سنگ آهن یا کاهش آن

بازار سنگ آهن در چین نوساناتی به همراه داشت به گونه ای که از ابتدا تا انتهای هفته با کاهش قیمت آهن همراه بود که به موجب این افت قیمت خریداران اقدام به خرید این محصول کردند ولی دیری نپایید که مجدد این بازار به رکود فرو رفت. بنابراین در بازار این محصول مسئله افت تقاضا مشکل ساز شده و همچنان فعالان در این عرصه را با خود درگیر کرده است.
صادرات سنگ آهن ایران نیز قیمت ها افزایشی بود به گونه ای که قیمت سنگ آهن خلوص 61 درصد صادراتی این هفته نسبت به هفته پیش از خود با افزایش 7 دلاری و سنگ آهن صادراتی 61 درصد خلوص 42 درصد بهبود قیمت به همراه داشت.

نرخ قراضه آهن

رکود در بازار فولاد کشور ترکیه باعث ایجاد رکود در بازار مواد اولیه آن کشور نیز شده است، به گونه ای که قراضه آهن مانند دیگر مقاطعی که تاکنون مورد بحث قرار دادیم با افت قیمت همراه بود. به گونه ای که در این کشور کاهش قیمت ها در یک روز تا 5 دلار هم افت داشت. در آمریکا و چین هم داستان به همین منوال رقم خورد و عرضه قراضه آهن با افت همراه بود. ایجاد تنش های حاصل از افت بهای این محصول موجب گردید تا تاثیر کاهشی بر قیمت شمش فولادی در ایران بگذارد.

برای درک بهتر این موضوع به بررسی عوامل آن می پردازیم. یکی از دلایل افت فی را می توان عدم برابری قیمت شمش ( به عنوان ماده اولیه ) با قیمت محصول تولید شده دانست. از همین رو و به دلیل متضرر شدن تولید کننده، نوردکاران از تولیدات خود کاسته و طبیعتا عاملی بر کاهش قیمت ها می شوند. از دیگر سو دیده شده اکثر تولیدکنندگان تمایل به صادرات محصولات خود را به جای عرضه در بازار های داخلی دارند. تمامی این ها عاملی بر کاهش قیمت شمش فولادی ، قیمت میلگرد ، تیرآهن ، قراضه آهن و دیگر عناصر اصلی صنعت فولاد شده اند.

به عنوان سخن پایانی اضافه می کنیم که با توجه به تمامی نوساناتی که در بازار در هفته آخر شهریور ماه رخ داده است اینگونه دریافتیم که مشتریان محصولات فولادی با آرامش و بدون هیجان اقدام به خریداری میلگرد و تیرآهن کرده اند و عدم خرید آن ها باعث شکسته شدن قیمت ها از سوی کارخانجات فولادی شده است و آن ها ناچار به پایین آوردن قیمت ها شده اند. با تمامی این اوصاف همچنان امید به بهبودی اوضاع بازار و ایجاد رونق در آن هستیم. امیدورایم توانسته باشیم نظر شما همراهان گرامی را جلب کرده باشیم. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب کامنت بگذارید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت PDF آهن بخریم یا نه ؟

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *