دانشنامه و مقالات

آموزش و نکات کلیدی رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

رنگ کاری ورق گالوانیزه

می دانیم که رنگ آمیزی ورق گالوانیزه امروزه یکی از دغدغه های شما عزیزان شده است این مشکل از آنجایی ناشی می شود که به دلیل پوشش قلیایی روی سطح ورق پوشش، سطح ورق حالتی صیقلی و صاف به خود گرفته که رنگ آمیزی بر روی آن را به کاری به شدت دشوار تبدیل کرده است. اما ما در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد چگونه بر این مشکلات غلبه کرده و یک رنگ آمیزی تمیزی بر روی ورق های گالوانیزه داشته باشید.

 

نکات رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

کاربرد ورق گالوانیزه رنگ آمیزی شده

در بازار به ورق های گالوانیزه ای که به وسیله ی یک لایه الکترواستاتیک پوشش داده شود ورق گالوانیزه رنگی می گویند. این رنگ ها علاوه بر زیباتر کردن محصول، مقاومت آن را در برابر محلول های اسیدی و قلیایی بالا می برد. از همین رو این نوع ورق در صنایع فلزی کابینت سازی، در پوشش سقف و بدنه ی انبار و کارگاه ها، به عنوان ساندویچ پانل در ساخت سقف و شیروانی، در صنعت ساخت لوازم خانگی مانند یخچال و آبگرمکن و..، برای ساخت بدنه ی کیس کامپیوتر، در مصارف دکوراتیوی ، سقف کاذب، سرد خانه، در ساخت کانتینر ها، بدنه ی دیگ های بخار و ماشین آلات صنعتی کاربرد دارد.

ویژگی های رنگ مخصوص گالوانیزه

رنگ مخصوص گالوانیزه از لحاظ فرمولاسیون با رنگ های معمولی تفاوت هایی دارد. این تفاوت ها ابتدا در مدت زمان کمی که برای خشک شدن نیاز دارد ناشی می شود. تفاوت بعدی در چسبندگی بسیار بالای این محصول است که خود موجب پوسته پوسته یا چروک شدن رنگ بعد از خشک شدن نمی شود. همچنین این رنگ مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و دما دارد به صورتیکه چنانچه در معرض دما و حرارت قرار بگیرد دست کم تغییر رنگ نداده و ذوب نمی شود. گاهی ممکن است ورق رنگ کاری شده دچار خراشیدگی شده باشد که برای جلوگیری از ایجاد خوردگی با استفاده از پارچه سطح را تمیز کرده سپس با استفاده از یک ترمیم کننده حاوی RAL یا قلموی مخصوص همان قسمت را ترمیم کنید.

روش مرحله به مرحله رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

رنگ زدن ورق گالوانیزه

  1. قبل از شروع کار رنگ آمیزی ابتدا باید سطح روی کار را به وسیله چربی زدایی آماده سازی کنید. برای اینکار با استفاده از یک پارچه تمیز و محلول چربی زدا اقدام به پاک کردن سطح روی قطعه کنید. توجه کنید این مرحله بر نتیجه نهایی کار تاثیر بسزائی دارد، به همین دلیل محلول چربی زدای شما باید قدرتمند باشد.
    می توانید برای این کار از مایع سفید کننده لباس استفاده کنید. نکته بعدی در این مرحله دقت در پاک کردن تمامی سطح ورق است که بدون آسیب زدن بر روی سطح تمامی قسمت ها پاک شود. این موضوع در ورق هایی که بیشتر در معرض هوای آزاد و یا آلاینده ها قرار داشته اند اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.
  2. چنانچه در قسمت هایی از قطعه زنگ های سفید مشاهده کردید نگران نباشید شما به راحتی و تنها با استفاده از یک ورق سنباده و حرکات دایره ای شکل می توانید این زنگ ها را از بین ببرید. این زنگ ها همان پوشش زینک بوده و اغلب بر روی قطعات قدیمی مشاهده می شود. بعد از سمبه کاری پارچه ای نرم را آغشته به آب گرم کرده، بر روی سطح بکشید تا خرده ها از روی سطح بلند شوند. اکنون بعد از پاکسازی، قطعه را در مکانی مناسب قرار دهید تا ضمن کثیف نشدن مجدد به طور کامل خشک شود.
  3. در این مرحله سطح ورق را با استفاده از یک دستمال تمیز و خشک که آغشته به سرکه سفید می باشد، کاملا به سرکه آغشته کنید. دلیل این کار هم خاصیت اسیدی سرکه می باشد که باعث زبر کردن سطح محصول شده و رنگ بهتر بر روی آن می چسبد. دقت بفرمایید چنانچه قسمتی به خوبی سرکه اندود نشده باشد بعد از رنگ کاری، رنگ از روی ورق بلند می شود. اکنون باید به سرکه و ورق فرصت دهید تا به خوبی با یکدیگر واکنش داده، محصول توسط سرکه خورده شود و سطح ورق زبر شود. این مرحله حداکثر یک شب یا حداقل تا خشک شدن ورق می تواند زمان ببرد.
  4. اکنون با استفاده از اسپری یا فرچه یک لایه پرایمر بر روی ورق گالوانیزه بزنید. این لایه باید در تمامی نقاط به صورت کاملا یکدست و با ضخامت یکسان باشد. به طور کلی پرایمر به عنوان یک زیر ساز عمل کرده و پایه تمام رنگ آمیزی ها می باشد. پرایمر ها ترکیبی از اسید فسفریک و زینک فسفات بوده و انواع مختلفی دارد. در اینجا می توانید برای بالا بردن مقاومت ورق در برابر رطوبت و آلاینده ها از پرایمر اپوکسی که در برابر خوردگی، زنگ زدگی، تراش یا خراشیدگی مقاوم است استفاده کنید. به مدت 2 تا 6 ساعت اجازه دهید پرایمر خشک شود. بعد از این مدت با سر انگشت تست کنید اگر مواد خشک نشده بود باز هم فرصت دهید تا کاملا خشک شود.
  5. تا اینجا ما داشتیم فقط زیر سازی انجام می دادیم، اکنون مرحله اصلی رنگ کاری می باشد. رنگ کاری ورق گالوانیزه در دو مرحله و با استفاده از رنگ های مخصوص و نه رنگ های اسپری انجام می شود. برای رنگ کاری مرحله اول، رنگ مخصوص گالوانیزه یا رنگ هایی که برای محیط بیرون و در برابر آلاینده ها فرموله شده باشند استفاده کنید. این ورق ها 4 ساعت زمان نیاز دارند تا کاملا خشک و آماده دریافت مرحله بعدی شوند. چنانچه در پایان کار ردی از پوسته شدن، لکه لکه شدن یا چروک شدن رنگ دیدید این به علت کامل خشک نشدن رنگ در مرحله اول می باشد.
  6. رنگ کاری در مرحله دوم اهمیت بسیار بالایی دارد، چرا که در صورت یکدست نبودن ظاهر کار، کاملا مشهود است. در این مرحله هم به ورق زمان کافی برای خشک شدن بدهید، اکنون ورق گالوانیزه رنگ شده شما آماده است.

 بعد از پایان یافتن مراحل رنگ آمیزی سطح روی کار توسط ناظران مورد کنترل کیفی قرار می گیرد. کنترل کیفی محصول بر روی کیفیت رنگ روی سطح، ضخامت رنگ، مطابقت رنگ با استاندارد های مخصوص و چسبندگی رنگ به صورت مراحل زیر می باشد.

  • ابتدا ورق رنگ آمیزی شده توسط چشم غیر مسلح بازبینی می شود.
  • سپس بر اساس استاندارد DIN EN ISO 2360 ضخامت لایه ی رنگ آمیزی شده را تست می کنند.
  • مطابقت رنگ باید با استاندارد ISO 7724 بررسی شود.
  • تست چسبندگی رنگ بر اساس استاندارد DIN EN ISO 2409 انجام می شود.

امیدواریم با خواندن این مقاله علاوه بر یادگیری نکات به پاسخ سوال های خود در خصوص رنگ آمیزی ورق گالوانیزه رسیده باشید. خلاصه مقاله فوق را در اینفوگرافیک زیر بخوانید

اطلاعات رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_message message_box_color=”white” icon_fontawesome=”fa fa-video-camera”]رنگ ورق گالوانیزه[/vc_message][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_message message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-television”]

فیلم آموزشی رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

رنگ آمیزی ورق های گالوانیزه علاوه بر روشی که به صورت مرحله به مرحله گفتیم با استفاده از اسپری های پرایمر، و محلول های مخصوص هم انجام می شود که ما قصد داریم آموزش آن را در قالب یک ویدئو به شما آموزش دهیم.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message style=”square” message_box_color=”juicy_pink” icon_fontawesome=”fa fa-file-pdf-o”]

دریافت PDF آموزش و نکات کلیدی رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

یک نظر در “آموزش و نکات کلیدی رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

  1. marshal گفت:

    رنگ امیزی ورق بصورت گالوانیزه چقدر به دوام اون کمک میکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *