اخبار لحظه ای بازار آهن

پیش بینی قیمت آهن در روزهای آتی (بروزرسانی 98/11/07)

از گله مندی رئیس اتحادیه آهن و فولاد تا غنی سازی اورانیوم

در اقتصاد بیمار این روزهای کشور یکی از سخت ترین کارها پیش بینی وضعیت بازار و قیمت هاست. به هزاران دلیل و رابطه وابسته است و نمی توان با قاطعیت کامل گفت که بازار افزایشی خواهد بود یا کاهشی. اما آن چه که از بازارهای این روزهای آهن و صحبت های مسئولین معلوم می شود این است که بازار آهن در روزهای آینده وضعیت متلاطمی دارد و پیش بینی قیمت آهن در روزهای آینده کمی مبهم است.

از وضعیت بازار و اخبار پیش بینی می شود که بازار آهن در روزهای آتی روند کاهشی داشته باشد و قیمت ها نزولی باشند. در روز گذشته رئیس اتحادیه صنف آهن و فولاد با انتقاد از وضعیت امروز مبنی بر این که مدیران کشور برنامه ای برای بخش آهن و فولاد ندارند و در بی برنامه گی به سر می برند گله مندی خود را ابراز داشت. حمیدرضا رستگار در صحبت های خود عنوان کرد که یک ماه قیمت هر کیلو میلگرد بیش از 5 هزار تومان بود اما امروز هر کیلو میلگرد 4200 تومان است.

بسیاری از اهالی این صنف معتقدند که روند نزولی قیمت ها در این صنف باعث شده تا رکورد شدیدی ایجاد شود. تولیدکنندگان معتقدند که موانع بسیاری در حال حاضر در زمینه صادرات دارند و ساکت و راکد بودن بازار داخلی که یکی از دلایلش نبود رونق در ساخت و ساز است باعث شده که بخش فولاد این روزها شاهد نزولی بودن قیمت ها باشد.

پیش بینی قیمت آهن

بی برنامگی دولت در کنترل نوسانات بازار آهن آلات

گله مندی رئیس اتحادیه در خصوص بی برنامه بودن کشور در مورد آهن، روند این بازار را به هم ریخته است و تولید کننده و توزیع کننده نمی داند که چه کار کند وقتی در عرض یک ماه از هر کیلو میلگرد 1200 تومان کم می شود.

در کنار همه این اتفاقات فضای ملتهب جامعه است که با کوچکترین خبری در حوزه سیاست و اقتصاد به هم می ریزد و نمودار قیمت ها را به شکل سینوسی بالا و پایین می کند. این روزها بازار در نوسان به سر می برد و مدام افزایشی و کاهشی می شود هرچند که به نسبت یک ماه گذشته کاهش قابل توجه تر بوده است. در این بین نیز برخی از تولید کنندگان و کارخانجات نامی برای این که ضرر کمتری داشته باشد سعی می کنند قیمت های خود را به صورت افزایشی اعلام کنند. از جمله این کارخانجات ذوب آهن اصفهان است که در روز گذشته قیمت هر شاخه میلگرد را 10 تا 15 تومان افزایش داد.

باید مدنظر قرار داد که در این روزها ضرب الاجل 60 روزه ایران به اروپا برای پایان برجام و همچنین افزایش سطح غنی سازی به سطح دلخواه رسیده است اگرچه بعضی از تحلیلگران معتقد بودند که با افزایش سطح غنی سازی افزایش قیمت ها را شاهدیم اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد چرا که تقاضایی در بازار وجود ندارد.

علت افزایش قیمت آهن آلات آبان 98

دو عامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت این روزهای آهن آلات یکی می توان نوسانات موجود در قیمت دلار و دیگری محدودیت های موجود در مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات تولیدی مقاطع فولادی را دانست. در هفته ای که گذشت قیمت شمش فولادی در بازار بر مدار افزایشی قرار داشت. میانگین قیمت این محصول تا پایان هفته به میزان 4197 تومان رسید. ابتدایی ترین دلیل این افزایش محدودیت در عرضه آهن اسفنجی و کمبود آن برای خط تولید واحد های صنعتی بود. علت دوم افزایش قیمت دلار بود که شاهد افزایش همزمان این دو در میادین فولاد بودیم. به دنبال این افزایش قیمت ها طبیعتا بازار دیگر مقاطع از قبیل میلگرد، ورق فولادی و دیگر مقاطع پا برداشت. به این صورت که میلگرد در میادین با افزایش چیزی حدود 200 تومان معامله شد.

در بازار ورق فولادی شنیده ها از سرتاسر ایران حاکی از افزایش قیمت 200 الی 300 تومانی این محصول بود. رشد نرخ دلار انتظار فروشندگان به بهبود بازار و همچنین محدودیت های عرضه کالا را می توان دلایل دخیل در افزایش نرخ در این محصول دانست. ناگفته نماند با وجود ارتباط میان بازار کالا و بازار سهام نیز ایجاد تغییراتی در یکی از دو بازار، موجب ایجاد تغییر در نرخ دیگری شود.

علت افزایش قیمت آهن آلات در بهمن ماه

بر اساس رصد آخرین احوالات بازار فولاد ایران و جهان با فرا رسیدن زمستان با یک ثبات نسبی در انواع مقاطع آغاز شد. این روند در اواخر دی ماه و با شروع ماه بهمن روند افزایشی را پیش گرفت. به عنوان مثال ورق گرم با ضخامت 2 میلیمتر با قیمت 69700 ریال در اصفهان و با قیمت 66000 ریال در اهواز معامله شد. روند افزایشی تا به جایی ادامه پیدا کرد که این محصول در اصفهان با قیمت 72600 ریال و در اهواز با قیمت 69000 معامله شد. ورق های اکسین اما با محدودیت عرضه همراه بود. ورق های گرم اکسین در سایزهای 8 تا 40 میلیمتری در ابتدای هفته با قیمت 75143 ریال معامله شد که با افزایش قیمتی که بر وری آن هم تاثیر گذاشت به 76786 ریال رسید.  این واحد صنعتی که اقدام به تولید ورق های APi می کند باعث فشار بر دیگر محصول فولادی خود اسلب ST37 شده است. که این موارد همگی باعث ایجاد افزایش قیمت شده است.

فولاد کاویان نیز به دلیل محدودیت های عرضه و از سویی دیگر به دلیل مشکلات مواجه با عرضه اسلب محصولات خود را با افزایش قیمت حدود 100 تومانی عرضه کرد. ورق سرد و ورق گالوانیزه از دیگر مواردی بودند که در عرضه بورس با افزایش ناگهانی قیمت و پس از آن به یک آرامش نسبی رسیدند. باز هم این نکته را عنوان خواهیم کرد که قیمت ها در بازار آهن آلات متاثر از عوامل گوناگونی می باشد که باید منتظر ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *