اخبار صوتی بازار آهن آلات

چرا آهن دوباره گران شد؟

علت افزایش قیمت آهن

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

چرا قیمت ها در بازار فولاد افزایش یافت؟

شاید بتوان اولین دلیل افزایش قیمت آهن را در بازار داخلی ایران روند رو به رشد قیمت دلار در بازار و عامل دیگر را می توان انتطارات تورمی این محصول دانست. افزایش قیمت ها در شرایطی به وجود آمد که کارخانجات خصوصی تولید شمش تعطیل بوده و عرضه این محصول با محدودیت همراه نبود. ضمن آنکه قیمت آهن اسفنجی در محدوده 2800 تومان و همچنین گندله هم ثابت ماند. بر همین اساس تحلیل گران دلیل افزایش قیمت در محصول شمش آهن را افزایش قیمت میلگرد که به دلیل توقعات تورمی بوده می دانند.

همچنین تمایل افزایش قیمت فولاد به این دلیل است که حجم پول در گردش دائم روند رو به رشد دارد. در کنار آن وزارت صمت با عملکرد یک جانبه با بازار فولاد موجب سردرگمی هایی در این بازار شده است. چنانچه وزارت صمت نسبت به تعیین سقف قیمت ها اقدامی قاطعانه داشت و یا حتی دامنه نوسان را مشخص می نمود باعث مشخص شدن اوضاع نرخ در این بازار می شد. در حالیکه سیاست های این وزارت در بخش مواد اولیه و فولاد میانی (بخش هایی که تابع سهمیه بندی می باشد) در کنار عدم اطمینان و تمایل مردم به سرمایه گذاری هایی که بازده سریع دارند و همچنین وجود برخی رانت خواری ها همه و همه باعث به وجود آوردن روند رو به رشد قیمت فولاد شده است. متاسفانه این روند می تواند روندی مخرب در صنعت تولید فولاد به حساب بیاید.

به علاوه در تعیین قیمت ها در صنعت فولاد نقش بازار سهام را جدی بگیرید. طی بررسی ها مشاهده شده که در روزهای گذشته با کاهش شاخص بورس ، ارز و آهن هر دو افزایش یافتند. این سردرگمی و ابهام در بازار بورس کالا همچنین مشکل ایجاد کرده است. به نحوی که در هفته گذشته بسیار با ابطال معاملات بورس روبرو بودیم که به طبع آن با کاهش حجم معاملات در بورس نیز روبرو شدیم. با این تفاسیر وزارت صمت نمی تواند و نباید این اوضاع را تا حداکثر سه ماه آینده ادامه دهد چرا که مطابق با آخرین آمار صادرات فولاد در ایران طی سه ماه گذشته 47 درصد کاهش وجود داشته است. امید است سریع تر نسبت به ایجاد تعادل در بازار و رونق مجدد آن اقدامی جدی شود.

همچنان بازار فولاد ایران تحت تاثیر کرونا

امروز که بیش از 90 روز از ورود ویروس کووید-19 به بازار ایران می گذرد هنوز آمار های رسمی از ابتلایان به این ویروس بالا می باشد و هنوز آثار مخرب آن بر زندگی و معیشت مردم سایه افکنده است. آثاری که در همه جوانب اعم از سلامتی، شیوه زندگی، بازار کار، قیمت ها و… تاثیر گذار بوده است. مطابق با آنچه از سوی وزارت کار اعلام شده است چیزی حدود هفتصد هزار نفر از افراد مشمول دریافت بیمه بیکاری کرونا شناخته شده اند. این در حالی است تنها 13 درصد از افراد بیمه داشته اند. پس با این حساب متاسفانه تعداد افرادی که کار خود را به هر دلیلی در دوران شیوع این بیماری از دست داده اند بیش از این آمار است.

در بازار داخلی آهن و فولاد اما تقریبا معاملات از سر گرفته شده و می توان گفت تا حدودی رشد چشمگیر داشته است. قیمت سنگ آهن که از پایه های اصلی تولید مقاطع فولادی در این صنعت به حساب می آید رشد قیمت داشت. در ایران سنگ آهن مگنتیت صادراتی خلوص 61 درصد با حدود 12 دلار افزایش از 47 دلار به 51 دلار هر تن فوب رسید. سنگ آهن هماتیت صادراتی با خلوص 61 درصد همچنین تا میزان 10 دلار افزایش قیمت داشت و به قیمت 54 دلار هر تن فوب معامله شد.

نمودار قیمت بیلت

بانک مرکزی چین نیز با ارائه بسته محرک اقتصادی و بهبود بازار، اعمال محدودیت در عرضه و بهبود تقاضا عامل افزایش قیمت در بازار سنگ آهن چین شد به صورتی که سنگ آهن وارداتی با درصد خلوص 62 درصد در چین در ابتدای این هفته از 90 دلار گذشت و تا پایان مجدد به میزان 6 دلار افزایش قیمت داشت. گفتنی است از میزان موجودی سنگ آهن بنادر کشور چین به میزان یک میلیون تن کاهش داشته است. از همین رو با سیاست جدید بانک مرکزی این کشور در راستای تزریق دلار به اقتصادشان باعث ایجاد تعادل و آرامش به بازارهای خود شد.

قیمت ها در بازار قراضه در ترکیه کاهشی و در هند و روسیه به عنوان رقبای اصلی آن افزایشی بود. این دو کشور با عرضه قراضه با قیمت های بهتری به مشتریان بازار صادرات ترکیه را اندکی با مشکل روبرو کرده اند. قراضه سنگین کلاس 1 و 2 با خلوص 20-80 وارداتی در ترکیه با 2 دلار کاهش هفته کاری خود را بست. البته به دلیل بالا رفتن ارزش لیر و امکان کاهش معاملات فولادسازان در بازار داخلی و اقدام هند و روسیه امکان کاهش قیمت ها باز هم امکان دارد. همچنین در بازار داخلی آمریکا نیز تنها 1 دلار قراضه آهن افزایش داشته است. در دیگر کشورها اما قیمت قراضه با رشد قیمت همراه بود. به عنوان مثال قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 در ژاپن 15 دلار و در شرق آسیا 5 دلار افزایش قیمت داشت.

در دو هفته پایانی اردیبهشت ماه قیمت میلگرد در بازار فولاد به پیروی از روند رو به رشد نرخ ارز، افزایش یافت. به گونه ای در ابتدای هفته از قیمت 63574 ریال به قیمت 65336 ريال رسید. وضعیت این محصول در بازار بورس کالا نیز با اختلاف زیادی از بازار و با قیمت 53000ریال فروخته شد. به همین ترتیب مقدار شمش عرضه شده به بازار بورس همخوانی با میزان میلگرد ندارد. از سویی دیگر ابطال معاملات در بورس کالا موجب ایجاد جو روانی بورس شد و افزایش ده درصدی قیمت ها را به همراه داشته است. پیش بینی ها از این قرار است که با توجه به قیمت ورق فولادی که تقریبا افزایشی بود قیمت میلگرد نیز در محدوده 70000 ريال قرار بگیرد. این نکته را مد نظر قرار دهید که در حال حاضر صادرات فولاد متوقف شده است. در این شرایط دولت به دلیل عدم نیاز موجودی برای صادرات مشکلی با عرضه در داخل ندارد اما با از سرگیری صادرات در بخش فولاد وزارت صمت ملزم به تمکین به نظر کارخانه های تولید کننده خواهد شد.

قیمت تیرآهن نیز با بیشترین نرخ رشد در انتهای هفته پیش صعودی برآورد شد. که آن هم متاثر از رشد نرخ ارز است. مشکلاتی که در حال حاضر متوجه بازار مقاطع فولادی می باشد کمبود نقدینگی است که به همین دلیل معاملات کاهش یافته و تولیدکنندگان تمایل به پیش فروش محصولات خود و سپس اقدام به خرید شمش و تولید مجدد محصول کنند.

نمودار افزایش قیمت ورق سیاه

در بازار ورق گرم همچنین نرخ ها رو به رشد ارزیابی شد. ورق گرم 2 میل در ابتدای هفته در اصفهان با قیمت 90000 ريال و در اهواز 84000 ريال معامله شد. که همانگونه که عرض کردیم با نزدیک شدن به پایان هفته این محصول در اصفهان با قیمت 97500 ريال و در اهواز 92000 ريال خرید و فروش شد. ورق های 3 تا 15 میل نیز از قیمت 91188 ريال به 96125 ريال افزایش یافت که افزایش حدودا 40 درصدی ورق در بورس کالا به موضوعی بحث برانگیز تبدیل شده است.

ورق اکسین نیز تحت تاثیر از سیاست تولید و قیمت فروش کارخانه با روندی افزایشی از قیمت 108000 ريال به  115800 ريال رسید. ورق کاویان هم که با محدودیت عرضه همراه بوده به گونه ای که فقط ضخامت های 15 تا 25 میل آن معامله می شود از قیمت 98843 ريال به 102000ريال جهش یافت. قیمت ورق سرد و ورق گالوانیزه هر دو به دنبال ورق گرم رو به بالا بودند. به شکلی که ورق سرد از 141455 ريال به 155727 ريال و ورق گالوانیزه از 132667 ريال به 140124 ريال افزایش یافت که همانگونه که متذکر شدیم بازار با مشکلات عدم وجود نقدینگی، کاهش تولید و افزایش نرخ ارز روبه رو است و باعث ایجاد سکوت در بازار فولاد شده است.

نمودار قیمت آهن

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7754″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

خلاصه این مقاله را در تصویر زیر مشاهده نمائید:

دلایل افزایش قیمت آهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *